Sport

Nemzetközi sakktorna Kállai Gábor emlékére

A Magyar Sakkozásért Alapítvány partnerségben a Kasparov Chess Foundationnel tornát szervez a 2021. december 31-én elhunyt Kállai Gábor sakknagymester emlékére.

Nemzetközi sakktorna Kállai Gábor emlékére
A hazai sakkozólegenda 2021. december 31-én hunyt el
Fotó: Mtk.hu

Flumbort András, az alapítvány kuratóriumi titkára csütörtökön arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a versenyre november 28. és december 1. között kerül sor Budapesten. A rendezvény fővédnöke Szabó András, aki Kállai Gábor mentorának, a néhai Szabó László nagymesternek az unokaöccse.

A tíz résztvevős, legalább tízezer dollár összdíjazású tornán hét játékos indulása már biztos, a magyarok közül asztalhoz ül Berkes Ferenc Európa-bajnoki harmadik, Ruck Róbert olimpiai ezüstérmes, Horváth Csaba kétszeres magyar bajnok és a húszéves Kozák Ádám nagymester, valamint a már a felnőtt válogatottban is bemutatkozott, 15 éves Gaál Zsóka.

Jelezte részvételét a szlovén Alexander Beljavski, az 1984-es olimpiai bajnok szovjet csapat éltáblása is.

„A rendezvény célja, hogy méltó módon emlékezzünk meg a magyar sakkozás egyik legkiválóbb és legsokoldalúbb személyiségéről. A versenyen résztvevők rapid- és blitzjátszmákat váltanak, a verseny játszmái a helyszínen, illetve az interneten élőben, jeles szakkommentátorok közvetítésében követhetők” – írta a Magyar Sakkozásért Alapítvány.

Kapcsolódó írásaink