Sport

Marco Rossi szerint nem lehet elvárás a pontszerzés

„Nehéz dolgunk lesz, de fel vagyunk készülve”

A magyar labdarúgó-válogatott megérkezett Lipcsébe, a péntek esti Nemzetek Ligája-mérkőzés színhelyére. A szokásos sajtótájékoztatón ezúttal Marco Rossi mellett a német Bundesliga 1.-ben listavezető Union Berlin játékosa, Schäfer András vett részt.

Marco Rossi szerint nem lehet elvárás a pontszerzés
Marco Rossi szövetségi kapitány
Fotó: AFP/Oli Scarff

„Több játékosunk is hiányzik, de nem a hiányzókra koncentrálunk, hanem azokra, akik velünk vannak. Sikeresnek érzem a mögöttünk lévő néhány napot. Németországnak és Olaszországnak is az a célja, hogy megnyerjék ezt a csoportot, és a sorsuk még a saját kezükben van. Nehéz dolgunk lesz, de fel vagyunk készülve. A mi célunk mindig az, hogy úgy jöjjünk le a pályáról, hogy mindent megtettünk annak érdekében, hogy jó teljesítményt nyújtsunk.

Ugyanakkor nem szabad, hogy elvárás legyen a csapattal szemben, hogy pontot szerezzen Németország vagy Olaszország ellen. Nagyon bonyolult találkozó vár ránk pénteken Lipcsében, és most csak erre akarok koncentrálni, nem akarom figyelni a párhuzamos, angol–olasz mérkőzés eredményét” – olvashatók Marco Rossi szavai az MLSZ honlapján.

Schäfer András megemlítette azt az utat, amelyet a 2021 júniusában a németeknek fejelt gólja óta bejárt, és kitért Szalai Ádám válogatottbeli búcsújára is: „Nagyon boldogan jövök vissza Németországba, szinte megváltozott az életem az Eb-n itt szerzett gólom óta. Szalai Ádám visszavonulásával egy nagyon értékes játékost és embert veszít el a csapat, de nem szeretnék negatív hangulatban beszélni róla, inkább ki akarom élvezni vele az utolsó két mérkőzést.”

Kapcsolódó írásaink