Sport

Bondár Anna a négy között

A második helyen kiemelt Bondár Anna fordulatos mérkőzésen győzött a Római Teniszakadémián zajló, 115 ezer dollár (45,4 millió forint) összdíjazású salakpályás női challengertorna negyeddöntőjében.

Bondár Anna a négy között
Bondár Andrea
Fotó: MH

 A világranglistán 52. helyen álló Bondár a legmagasabban jegyzett játékosként – az elsőként rangsorolt román Irina Begu ugyanis a hét elején visszalépett – és a negyeddöntő favoritjaként lépett pályára Tamara Zidansek ellen. A WTA-rangsorban 100. ellenfél a héten már összecsapott egy magyarral, amikor a nyitókörben Stollár Fannyt búcsúztatta.

A szlovén teniszező már 22. is volt a világranglistán, pályafutásának eddigi csúcspontja pedig a tavalyi Roland Garros-elődöntő volt. A budapesti viadalon párosban is szerepel, méghozzá a négyszeres Grand Slam- és háromszoros világbajnok Babos Tímea oldalán.

A magyar játékos döntő szettben kerekedett felül szlovén riválisán.
„A meccs elején és a harmadik szettben jól ment a játék, a középsőben Tamara nagyon megemelte a játékát, és remekül adogatott” – nyilatkozta a legjobb magyar teniszező. „Próbáltam szétszedni az ellenfelem játékát, ami a végére sikerült, úgyhogy várom az elődöntőt. Még egyikükkel sem játszottam, de majd felkészülünk belőlük.”

Bondárra a pénteki elődöntőben a német Tamara Korpatsch (118.) vár, aki 118. a világranglistán.

Negyeddöntő: Bondár Anna (2.)–Tamara Zidansek (szlovén) 6:4, 3:6, 6:1.

Kapcsolódó írásaink