Sport

Magyarország második az öttusa Eb éremtáblázatán

A páros vegyes váltóval befejeződött a székesfehérvári öttusa Európa-bajnokság. A Réti Kamilla, Tamás József kettős a kilencedik lett. A magyarok az éremtáblán összesítésben a második helyen végeztek a britek mögött.

    

Magyarország második az öttusa Eb éremtáblázatán
Az Eb-aranyérmes magyar öttusacsapat, balról Szép Balázs egyéni ezüstérmes, mellett Bereczki Richárd egyéni aranyérmes és Demeter Bence
Fotó: Facebook/Magyar Öttusa-szövetség

A hétfői záró napon tíz duó állt rajthoz. A Réti Kamilla, Tamás József kettős vívásban 23 győzelemmel és 13 vereséggel a második helyen végeztek a németek mögött. Utóbbiak a második szám előtt kiszálltak a versenyből, mert a melegítő területen Janine Kohlmann kézsérülést szenvedett.

A lovaglás azonban rosszul sikerült a mieinknek, a lehetséges 300-ból csak 261 pontot szereztek, előbb Réti lova vert le egy akadályt, majd Tamásnak is volt akadályverése, és két kitörése. A bónuszvívásban nem szereztek pluszpontot, ekkor az ötödik helyen álltak. Az úszás után sem rontottak ezen, ám a kombinált számban sok időt töltöttek az állásban, emiatt visszacsúsztak a mezőny végére. A hazai kettős a lövészetes futásban 13:49.27 perccel a kilencedik eredményt érte el.

Eredmények:
    vegyes váltó, Európa-bajnok:
    ----------------------------
   Nagy-Britannia (Kate French, Myles Pillage) 1360 pont
2. Olaszország (Alessandra Frezza, Matteo Cicinelli) 1352
3. Franciaország (Marie Oteiza, Ugo Fleurot) 1348
…9. Magyarország (Réti Kamilla, Tamás József) 1269

Éremtáblázat:

1. Nagy Britannia 3 arany, 1 ezüst, 0 bronzérem,

2. Magyarország 2 arany, 2 ezüst és 1 bronz,

3. Csehország 1 arany, 0 ezüst és 2 bronzérem

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom