Sport

Hatvanhét éve nem volt ilyen az olasz futballban

Ugyanazon a napon kikapott a Milan, az Inter, a Juventus és az AS Roma is

Több mint hatvanhét éve nem történt olyan az olasz labdarúgó élvonalban, ami vasárnap megesett: ugyanazon a napon bajnoki mérkőzést veszített a Milan, az Internazionale, a Juventus és az AS Roma.

Hatvanhét éve nem volt ilyen az olasz futballban
Giovanni Simeone (jobbra) a Napoli győzelmét ünnepli a bajnoki címvédő otthonában
Fotó: Piero Cruciatti / Anadolu Agen

Fura képet mutat a válogatott mérkőzések előtti szünet előtt a Serie A tabellája. A Napoli, az Atalanta, az Udinese és a Lazio áll az első négy helyen, közülük csak a nápolyiak BL-szereplők, csak ők végeztek az első négy között az előző idényben.

Luciano Spalletti csapata vasárnap a San Siróban 2–1-re verte az AC Milant. A bajnoki címvédő 22 veretlen bajnoki után kapott ki ismét, a január 17-i, Spezia elleni botlás óta nem kapott ki a Serie A-ban. A piros-feketék az ötödik helyre csúsztak vissza a tabellán, de csupán hárompontos hátrányban vannak a listavezetővel szemben.

Az Internazionale sorozatban a harmadik idegenbeli rangadóját veszítette el, a Lazio és a Milan után a nagy formába lendült Udinese is legyőzte, mégpedig 3–1-re. A friuliai fekete-fehérek szereplése óriási meglepetés, az első két fordulóban csupán egyetlen pontot szereztek, de azóta ötből ötször nyertek.

A Juventus 1–0-ra kikapott a Monzától, Silvio Berlusconi együttese így megszerezte élvonalbeli történelme első győzelmét, ráadásul éppen a bajnoki rekorder ellen. A Juventus hosszú története során mindössze egyszer veszített a bajnokságban abszolút újonc elleni első mérkőzésén. A fekete-fehérek bajban vannak, a nyolcadik helyen állnak a tabellán, mindössze két mérkőzésüket nyerték meg eddig a hétből. Igaz, ez volt az első vereségük. Viszont: a legutóbbi hat idegenbeli tétmérkőzésükből egyet sem nyertek meg.

A listavezető Napolival azonos pontszámmal álló Atalanta is folytatta jó sorozatát, mégpedig José Mourinho AS Romájának legyőzésével (1–0, az Olimpicóban). Különleges mérkőzés volt: A vendégek hét sárga lapot kaptak, a rómaiak egyet sem.

1955. február 13. óta először fordult elő, ugyanazon a napon bajnoki mérkőzést veszített a Milan, az Internazionale, a Juventus és az AS Roma.

Kapcsolódó írásaink