Sport

Az aranyóriásokat ünnepli Spanyolország

A világbajnok spanyol férfi kosárlabda válogatott 88–76-ra nyert a franciák ellen a kosárlabda Európa-bajnokság döntőjében, s 2009, 2011 és 2015 után negyedszer lett aranyérmes. Öt vereséggel a magyarok a huszonharmadik helyen végeztek a 24 csapatos tornán.

Az  aranyóriásokat ünnepli Spanyolország
Újra az Európa csúcsára ért a spanyol válogatott
Fotó: AFP/Soeren Stache

A spanyolok veterán sztárjátékosa, a 37 éves Rudy Fernandez ötödik Eb-döntőjében szerepelt, Hanga Ádám madridi klubtársa lett az első spanyol, aki négy Eb-aranyat gyűjtött. A csoportkörben a magyarokat 78–74-re legyőző franciák a második félidőben 3 pontra csökkentették a 21 pontos hátrányukat, ám a spanyolok nem omlottak össze, és végül magabiztosan nyerték a finálét

A spanyol média dicshimnuszokat zengett a férfi válogatott berlini győzelme után.

Sport: „Aranyóriások. Megtörtént a csoda. Senki sem gondolta volna, hogy az átalakított csapat képes a kosaras nagyhatalmakkal felvenni a versenyt, és megszerezni a negyedik Eb-címet. De megcsinálták!”
El País: „Spanyolország aranyból van. A nemzedékváltó válogatott legyőzte Franciaországot is. Az összetartás epikus példája volt a finálé, senki sem tolta magát az előtérbe.”
El Mundo: „A leghihetetlenebb arany. Sergio Scariolo kapitány előhúzott a kalapból egy vad társaságot, benne hét olyan játékossal, akik még sosem jártak nagy felnőtt tornán. Ez a csapat lett Európa királya.”
    Mundo Deportivo: „Aranyfürdő. A spanyolok túlszárnyalták a franciákat, és negyedszer Európa-bajnokok. Scariolo fiai történelmet írtak.”
El Periódico: „Arany az óriásoknak. Vitathatatlan győzelmével Spanyolország meghódította Európát.”
Az Eb végeredménye: 1. Spanyolország, 2. Franciaország, 3. Németország, 4. Lengyelország, 5. Görögország, 6. Szlovénia, 23. Magyarország.


 

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom