Sport

Bereczki Richárd aranyérmes az öttusa kontinensviadalon

Káprázatos lövéssel és futással aranyérmesként zárt az öttusázó Bereczki Richárd a székesfehérvári Európa-bajnokságon. A második helyet is magyar versenyző, Szép Balázs csípte meg, aki a laser run előtt még csak a kilencedik volt.

Bereczki Richárd  aranyérmes az öttusa kontinensviadalon
Bereczki Richárd nyerte az Eb-t
Fotó: Facebook/Magyar Öttusaszövetség

Ahogy a nőknél, a férfiaknál is mind a négy versenyzőnk bejutott a döntőbe a székesfehérvári Eb-n, s még a gyengébb nemnél is jobban végzett: egyéniben arany- és ezüstérem, csapatban aranyérem!

Bereczki Richárd az M4 Sportnak a versenyt követően azt mondta, hálás a közönségnek, a jó szurkolásnak, és örül, hogy sikerrel küzdött végig, jószerivel csak magával kellett törődjön, mert olyan jól ment a lövészet. Ahogy mondta, megkoronázta az idei évét. (A tavalyi Eb-n is aranyérmes volt, de ott csapatban. Akkor az egyéniben a harmadik hely jött össze.) 

Szép Balázs ezüstérmét elképesztő hajrával építette föl. Bízott a kombi számában, különösen koncentrált a lövészetre. Az idén volt már világbajnoki bronzérme is, de most, covidfertőzés után különösen értékes a mostani ezüstérme. 

Martinek János a férfi öttusa-válogatott szövetségi kapitánya elégedetten nyugtázta, hogy a legjobb hét versenyző közt négy magyar volt, a dobogón pedig kettős magyar sikernek örülhettünk. Szerinte jól kapták el a magyarok az új formációban való döntős versenyt. 

Kapcsolódó írásaink