Sport

A Monacói bravúr után a Bicske vár vasárnap a Fradira

A Ferencváros labdarúgó csapata az esélyesebb Trabzon után idegenben a AS Monaco együttesét is legyőzte, és így kellemes meglepetésre a két forduló után hat ponttal az eső az Európa-liga H csoportjában.

A Monacói bravúr után a Bicske vár vasárnap  a Fradira
Pályafutása egyik legfontosabb gólját lőtte Vécsei Bálint
Fotó: AFP/Nicolas Tucat

Az újabb bravúros győzelem után Sztanyiszlav Csercseszov, az FTC orosz vezetőedzője szokásához híven, nagyon visszafogottan értékelt:

„A Trabzon elleni győzelmünk és ez mostani is már a múlt, három nap múlva kupamérkőzésünk van Bicskén. Még 12 pontot lehet szerezni a csoportban, persze boldogok vagyunk, de még a három ponton kívül semmi sincs a kezünkben. Igaz, ez fontos három pont. Az első félidőben jól játszottunk, a szünetben készültünk rá, hogy a Monaco nagyobb tempót fog diktálni, nekünk pedig készen kellett állnunk arra a néhány kontralehetőségre. A ma siker kulcsa a csapategység volt” – mondta Csercseszov, aki külön kiemelte a hercegségbe utazó szurkolótábort, amely szinte hazai körülményeket teremtett csapatának.

A győztes gólt szerző Vécsei Bálint szerint a Ferencváros labdarúgócsapatának reális esélye van arra, hogy továbbjusson, s ezzel szintet lépjen.

„Az egész mérkőzést végig kontrolláltunk, nyilván voltak lehetőségeik, de nekünk is. Nem volt annyira intenzív meccs, mindkét csapatnak inkább a kontrákkal voltak lehetőségeik. Pályafuzásom egyik legfontosabb gólját szereztem. A Lugano színeiben a Bukarest ellen is volt egy gólom, de ez most még fontosabb, hiszen így valós esélyünk van arra, hogy továbbjussunk a csoportunkból.”

Botka Endre arról beszélt, hogy ezúttal kevesebb volt az előrejáték, de végig rendkívül türelmesek voltak, és kivárták az egyetlen esélyüket, amit berúgtak. A válogatott védő elmondta, nagyszerű, hogy két meccsen hat pontot szereztek, de nem szabad elkövetniük azt a hibát, hogy úgy érezzék, már célba értek. „Nagyon sok van még ebben a csapatban, miért ne mutassuk be minden meccsen, hogy képesek vagyunk győzni, és akár jóval több ponttal zárni a csoportot” – tette hozzá Botka.

A Ferencváros a harmadik BL-fordulóban, október 6-án a szerb Crvena zvezda otthonába látogat.

Vasárnap délután a bajnokcsapat a Bicske ellen játszik a Magyar Kupa harmadik fordulójában.

Kapcsolódó írásaink