Sport

Tenisz: Fucsovics és Piros is megnyerte az egyénit

A Litvánia elleni Davis Kupa meccsen a végső győzelem közelébe került a válogatott

A magyar teniszválogatott 2–0-ra vezet az ukránok ellen Vilniusban a Davis Kupa osztályozójának csütörtöki nyitónapja után.

Tenisz: Fucsovics és Piros is megnyerte az egyénit
Magyar bravúr, a továbbjutás küszöbén a válogatott
Fotó: A Magyar Teniszszövetség Faceb

A világranglistán 159. magyar Vladiszlav Orlovval (530.) csapott össze a SEB Arenában, és alig hibázva, két brékkel csakhamar 5:1-re elhúzott. Az Australian Open 2017-es junior bajnoka 5:2-nél fogadóként még elszalasztott két szettlabdát, de adogatóként magabiztosan lezárta a 32 perces játszmát.
    

A második felvonás három brékkel indult, majd a 22 éves Piros hozta a szerváját (3:1). A budapesti játékos ismét elvette Orlov adogatását, aki ekkorra teljesen szétesett, és a magyar egy remek tenyeres nyerővel lezárta a 66 perces meccset.
„Azt hiszem, az ellenfelem idegesebb volt ma nálam, de a Davis Kupában külön terhet jelent az, hogy a hazánkért játszunk” – nyilatkozta Piros Zsombor. "Én stabil voltam az alapvonalról, ő többet hibázott, ez jelentette a különbséget."    
    

Pénteken 16 órakor a párost Fucsovics és Marozsán Fábián (179.) játssza Ilja Beloborodkóval (474.) és Vladiszlav Manafovval (1517.). A további két egyest Orlov–Fucsovics és Bielinszkij–Piros felállásban bonyolítják le a vilniusi csarnok kemény pályáján. Ha ebből a három mérkőzésből egyet megnyernek a magyarok, akkor győztesként távozhatnak Litvániából.
Amennyiben a magyar válogatott nyer, jövőre ismét a DK selejtezőjében léphet pályára, míg a vesztes az I-es csoportban folytatja szereplését.

Ukrajna–Magyarország 0–2  az állás az első nap után
Vladiszlav Orlov–Piros Zsombor 2:6, 2:6

korábban: Vjacseszlav Bielinszkij–Fucsovics Márton 3:6, 2:6
pénteken:
Ilja Beloborodko, Vladiszlav Manafov–Fucsovics Márton, Marozsán Fábián
Vladiszlav Orlov–Fucsovics Márton
Vjacseszlav Bielinszkij–Piros Zsombor

Kapcsolódó írásaink