Sport

Négy magyar került az öttusa Európa-bajnokság férfi versenyének elődöntőjébe

Demeter Bence, Bőhm Csaba, Bereczki Richárd és Szép Balázs szerepelhetnek majd Székesfehérvárott

Az 59 fős mezőny két csoportban küzdött a csütörtöki selejtezőben, mindegyikből az első 15 ért automatikusan elődöntőt, további hat versenyző pedig pontszáma alapján került a legjobb 36 közé.

Négy magyar került az öttusa Európa-bajnokság férfi versenyének elődöntőjébe
Szép Balázs egyike a 4 magyar férfi öttusázónak, aki indulhat a székesfehérvári Eb-elődöntőben
Fotó: UIPM World Pentathlon/Filip Ko

Az A csoportban Demeter a vívást megnyerte, majd a 200 méteres úszásban hatodik lett, ezzel az élen állt a kombinált szám előtt, melynek végén elsőként ért célba. A vele és Széppel együtt júliusban csapatban vb-ezüstérmes Bőhm az első számban hetedik, majd a medencében negyedik volt, ennek eredményként a hatodik pozícióból kezdhette meg a négy lövészettel megszakított 5x600 méteres futást, és Demeterre felzárkózva második lett. A mezőnynek ebben a felében szereplő harmadik magyar, Regős Gergely 14. volt a záróverseny előtt, és bár a harmadik helyre fel tudott jönni, befejezte szereplését, mivel csoportonként egy nemzetből csak két versenyző juthatott tovább.
    

A B csoportban a kétszeres egyéni világbajnok, olimpiai bronzérmes Marosi Ádám „alapozott” a legjobban a hazaiak közül harmadik legjobb úszásával és nyolcadik helyet érő vívásával. A lövészetes futásnak a negyedik pozícióból vágott neki, végül hatodik lett, mégis búcsúzni kényszerült, mert a magyarok közül csak a harmadik legjobb lett. Az idei vb-n egyéniben harmadik Szép 12. volt két szám után, Bereczki Richárd pedig 16., végül utóbbi a negyedik, előbbi az ötödik helyen futott a célba.
    

A fehéroroszok és oroszok távolmaradása miatt nyílt ezúttal lehetőség arra, hogy a szokásos négynél több, akár hat öttusázó is indulhatott egy-egy nemzetből, de azzal a megkötéssel, hogy már az elődöntőbe is legfeljebb négy – csoportonként két-két – versenyző juthatott be országonként.
    

Pénteken a női elődöntőt, illetve a férfi elődöntősök körvívását rendezik.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom