Sport

Haaland újra elkápráztatta a futballvilágot

A 22 éves Erling Haaland góljával nyert 2–1-re a Dortmund ellen a Manchester City a labdarúgó Bajnokok Ligája G csoportjában, amelyben két forduló után hat ponttal az első.

Haaland újra elkápráztatta a futballvilágot
A huszonhatodik gólját ünnepli Erling Haaland a Bajnokok Ligájában
Fotó: AFP/Lindsey Pamaby

Nagyon visszafogottan ünnepelte Haaland a 84. percben szerzett parádés gólját, érhetően, hiszen volt csapata, a Dortmund ellen szerezte. A 22 éves csodacsatárnak ez volt a 13. találata ebben a szezonban, s a 21. BL-meccsén a rekordot jelentő 26. gólját szerezte egy akrobatikus rúgással.

Objektum doboz

„A végén megmutattuk, hogy milyen csapatot alkotunk. Ezek vagyunk mi, és így kell játszanunk. Büszke vagyok az utolsó húsz-huszonöt percre. Lőttünk két csodálatos gólt, őszintén szólva, az enyém egy kicsit látványosabb volt. Remek beadás kaptam Cancelótól” – nyilatkozta Haaland klubja honlapján.

Pep Guardiola a Manchester City vezetőedzője a norvég támadó győztes találatát a legendás Johan Cruyff az Atlético Madrid ellen lőtt góljához hasonlította.

Felemásan sikerült Graham Potter vezetőedző bemutatkozása a Chelsea csapatánál, amely hazai pályán 1–1-es döntetlen játszott a Salzburggal. A nézők a 21. percben állva tapsoltak és énekeltek, így éltették a múlt héten menesztett Thomas Tuchel vezetőedzőt, akinek az irányításával tavaly tavasszal megnyerte a BL-t a londoni csapat.

„A csak egy pont miatt csalódottak vagyunk, de úgy gondolom, hogy a játékosok küzdeni tudása fantasztikus volt – mondta Potter. – Mindent beleadtak, és nagyon büszke voltam arra, ahogy ma viselkedtek. Pedig nem volt könnyű dolguk az edzőváltás miatt.”

A Chelsea két fordulóban szerzett egy pontjával negyedik az E csoportban, 23 év óta ez a londoni csapat legrosszabb rajtja a Bajnokok Ligája csoportjában. A helyzetet tovább rontotta az AC Milan győzelme a Dinamo Zagreb ellen, a négypontos olasz csapat a következő fordulóban Stamford Bridge vendége lesz.


Kapcsolódó írásaink