Sport

Megnyerte a Ferencváros a monacói Európa-liga-mérkőzését

A zöld-fehérek két mérkőzés után hat ponttal vezetik a csoportot, második a Trabzonspor három ponttal

Az eltiltott Eldar Civic helyett Botka, Franck Boli helyett pedig Ryan Mmaee kezd a Ferencváros idei második Európa-liga-csoportkörös mérkőzésén, 18.45-től, a monacói II. Lajos Stadionban. További változás, hogy a meggyógyult Aissa Laidouni is kezdeni tud.

Megnyerte a Ferencváros a monacói Európa-liga-mérkőzését
Vécsei Bálint lövésével nyert a Ferencváros
Fotó: Nicolas Tucat / AFP

A Ferencváros összeállítása: Dibusz – Wingo, Samy Mmaee, Knoester, Botka – Laidouni, Besic – Zachariassen, Tokmac, Adama Traoré – Ryan Mmaee.

A Monaco összeállítása: Nübel – Disasi, M. Sarr, Badiashile – Vanderson, Fofana, Camara, Golovin, Caio Henrique – K. Diatta, Ben Yedder. Olyan kiváló futballisták nem fértek be a tizenegybe, mint a Liverpooltól érkezett Minamino, a svájci válogatott Breel Embolo és a portugál Gelson Martins. A német Kevin Volland sérült.

Nem kapkodott a Fradi az első negyedórában, igyekezett lasítani a játékot, ugyanakkor bátran tartogatta a labdát, s időnként, Adama Traoré révén, meg is tudott lódulni. Helyzetig egyik csapat sem jutott.

A 20. percben Traoré ívelésével Tokmac elszaladt, magabiztosan a kapuba küldte a labdát, de a VAR helyben hagyta a partjelző ítéletét, az pedig a les volt.

A következő fontos jelenet Traoré lövése volt, Nübel vetődve védett.

A Monaco első helyzete Knoester hibájából indult, Dibusz Dénes védte Golovin nehéz szögből leadott lövését.

A félidő hajrájában a Ferencváros visszavette az irányítást, velyées volt laidouni lövése. Traoré kísérletével fejeződött be az első játékrész.

Alapos fejmosést kaphattak a Monaco játékosai a szünetben, mert sokkal intenzívebben futballoztak a második félidő első tíz percében. Szinte folyamatosan náluk volt a labda, a Ferencváros nem tudta megismételni korábbi játékát.

A Ferencváros egy-két megugrással próbálkozott, de Nübelnek nem akadt védenivalója.

Cseréltek a csapatok, Gojak és Boli állt be a Ferencvárosba, a tavasszal még a Mönchengladbachban futballozó Embolo a Monacóba.

Dibusz pazarul védett, miután Samy Mmaee ritka hibája után Jakobs öt méterről, középről lőhetett.

A 80. percben Boli, majd Traoré támadott, a szélső visszaemelte a labdát a tizenhatos vonalára. Vécsei lőtt, a labda megpattant két védőn és átjutott a gólvonalon, 0-1.

A Ferencváros kibírta az utolsó, a hosszabbítást is beleszámítva, negyedórát, vége, győzelem.

Kapcsolódó írásaink