Sport

Újabb futballmeccset halasztottak el Londonban a királynő halála miatt

Csütörtökön nem lesz Arsenal–PSV-találkozó az Emiratesben

A Rangers–Napoli labdarúgó Bajnokok Ligája-mérkőzést egy nappal, az Arsenal–PSV Európa-liga-találkozót bizonytalan időre elhalasztották „rendőrségi erőforrások súlyos korlátozása” miatt.

Újabb futballmeccset halasztottak el Londonban a királynő halála miatt
Az UEFA szerint az Emirates Stadion is környéke nem lenne biztonságos futballmérkőzés megrendezésére
Fotó: AFP/Adrian Dennis

A mérkőzést eredetileg csütörtökön, a londoni Emirates Stadionban kellett volna lebonyolítani. Ugyanakkor a Chelsea szerdai, az RB Salzburg elleni BL-mérkőzését az eredeti kiírás szerint megrendezik, miután az UEFA megvizsgálta és elégedett volt a Stamford Bridge-en a biztonsági előkészületekkel.

Az Arsenal mérkőzésére körülbelül 3000 holland szurkolót vártak. Az Európai Labdarúgó-szövetség a halasztást tudató közleményében „a rendőrség erőforrásainak súlyos korlátaival és a II. Erzsébet királynő halálát követő nemzeti gyász körüli eseményekhez kapcsolódó szervezési problémákkal” indokolta a halasztást.

Angliában hétfőn bejelentették, hogy keddtől ismét megrendezésre kerülnek a Football League (a harmadik osztály) mérkőzései, miután a Premier League és az alacsonyabb osztályú országos ligák a tisztelet jeleként a királynő halála után elhalasztották a mérkőzéseket. Nem játszottak futballmérkőzéseket Skóciában, Észak-Írországban és Walesben sem.

A Premier League még nem közölte, hogy megrendezik-e a szeptember 19-i temetés előtti hétvégére tervezett, szeptember 16. és 18. között lejátszandó meccseket.

Bejelentették, hogy a találkozó előtt eljátsszák majd a brit himnuszt, és egyperces néma csenddel tisztelegnek az elhunyt királynő emléke előtt. A játékosok fekete karszalagot viselnek majd, és félárbocra eresztik a zászlókat.

Kapcsolódó írásaink