Sport

Az idei női labdarúgó Eb-t 365 millióan nézték világszerte

Az Eb-meccsek átlagos látogatottsága 18 544 főt tett ki

Minden korábbinál többen, összesen 365 millióan nézték világszerte a júliusi, 13. női labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseit az UEFA adatai szerint.

Az idei női labdarúgó Eb-t 365 millióan nézték világszerte
Női Labdarúgó Európa-bajnokság logója 2022
Fotó: UEFA Women's EURO England 2022

Az európai szövetség statisztikai összegzését ismertetve az insidethegames.biz kiemelte, hogy ugyancsak rekordot jelentett az, hogy több mint félszáz tévétársaság közvetített az angliai helyszínekről, ami több volt mint a kétszerese a 2017-es hollandiai Eb mutatójának.

További csúcsként említette, hogy az angol–német döntőt, amelyet a házigazdák válogatottja 2–1-re nyert meg a hosszabbításban, élőben 50 millióan követték, szemben az öt évvel ezelőtti kontinenstornával, amelynek össznézettsége 15 millióra rúgott. Magán a Wembley Stadionban rendezett finálén 87 192-en voltak jelen a nézőtéren, megdöntve mind a férfi, mind a női Eb-döntők eddigi helyszíni szurkolói rekordját. Az Eb-meccsek átlagos látogatottsága 18 544 főt tett ki.

A közösségi média számai is magasak: az UEFA jelentése szerint 453,3 millió interakció volt, a legtöbben a TikTokon (38,7 százalék) és a Twitteren (21,1 százalék) kapcsolódtak be az Európa-bajnokság történéseibe.

Az UEFA női futballközösségi médiafelületei összesen 14,6 millió követőt gyűjtöttek, 590 ezerrel többet, mint 2017-ben.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom