Sport

Fiatal férfi pólósaink megverték a montenegrói ellenfeleiket

Magyarország–Montenegró a negyeddöntőben 11–8

A spliti férfi vízilabda Európa-bajnokság negyeddöntőjében a magyar válogatott a négyből három negyedet megnyerve, 11–8-ra megverte a montenegrói csapatot, és az egyenes ágon a legjobb négy közé került.

Fiatal férfi pólósaink megverték a montenegrói ellenfeleiket
Vogel Soma stabilan védte a magyar kaput a montenegróiak ellen is
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Magyarország–Montenegró 11–8 (3–1, 2–3, 2–1, 4–3), ezzel az eredménnyel zárult a keddi negyeddöntő-mérkőzés a férfivízilabda-kontinensviadalon. S ez egyrészt világbajnoki belépőt jelentett jövőre, másrészt azt is, hogy a négy között folytathatja a rendkívül modern és hatékony játékot játszó csapat.

A magyar gólszerzők: Jansik 5, Manhercz 2, Német, Angyal, Konarik, Zalánki 1–1.

Varga Zsolt szövetségi kapitány az M4Sport kamerája előtt elmondta, hogy a védekezésünk végig teljesen jól működött, a mérkőzés brutálisan nehéz volt, de a kulcsmomentumoknál jól reagált a csapat.

A legtöbb gólt, ráadásul a mérkőzés utolsó találatát is a csapatkapitány, Jansik Szilárd jegyezte, aki elmondta: „Ez volt a célunk, hogy legalább a négy közé bejussunk. Már a szerbek elleni győzelem is nagyon összekovácsolta a csapatot, de most minden összeállt. Betartottuk a taktikai utasítást, nagyon örülünk a győzelemnek.”

Montenegró legutóbb a 2018-as Eb-n tudta legyőzni válogatottunkat, azóta sorozatban hat magyar siker született. A riválisnál a honosított Konsztantin Averka volt a húzóember, aki a torna eddigi négy mérkőzésén kilencszer volt eredményes, és ellenünk is ő lőtte az első gólt.

Kapcsolódó írásaink