Sport

Egyelőre nem műtik meg Sallai Rolandot

Az egy hét múlva sorra kerülő újabb kontroll után dőlhet csak el, hogy meg kell-e műteni

Egyelőre nem műtik meg Sallai Rolandot, a német labdarúgó-bajnokságban szereplő Freiburg magyar válogatott támadóját, aki szombaton a Bayer Leverkusen elleni összecsapáson sérült meg súlyosan.

Egyelőre nem műtik meg Sallai Rolandot
Sallai Roland
Fotó: Tom Weller / DPA / DPA Picture

A 25 éves futballistát a leverkuseni Jonathan Taha a negyedik percben úgy rúgta arcon, hogy a cipője a szemét is érte. A kórházban kiderült, Sallainak eltört az arccsontja.

Édesapja, Sallai Tibor az M1 aktuális csatornának elmondta, a hétfői kontrollvizsgálat enyhe javulást mutatott és egyelőre nem műtik meg fiát, akinek a következő egy hétben pihennie kell. Hozzátette, az eset során keletkezett vérömleny nyomja az idegeket, így a játékosnak kicsit kettős látása van.

Sallai Tibor megjegyezte, az egy hét múlva sorra kerülő újabb kontroll után dőlhet csak el, hogy fiát meg kell-e műteni, ugyanakkor úgy tudja, már készül számára az a speciális maszk, amelyet ilyen esetekben hordani szoktak a pályán.

A szélsőt az eset után percekig ápolták, végül a közönség vastapsa és éltetése közepette hordágyon vitték le a pályáról, majd lecserélték, később pedig kórházba szállították kivizsgálásra.

Csapata így nélküle nyert 32-re a Bayer Leverkusen otthonában, és sikerével a tabella első helyén várja a következő fordulót a Bundesligában.

Kapcsolódó írásaink

Eltört Sallai Roland arccsontja

ĀA játékos még szombaton sérült meg a Bayen Leverkusen elleni bajnoki találkozón, a kórházból már vasárnap hazaengedték