Sport

Szexuális zaklatással vádolja korábbi edzőjét Fiona Ferro teniszező

A 25 éves Fiona Ferro teniszező szexuális zaklatással és nemi erőszakkal vádolta meg korábbi edzőjét, Pierre Bouteyre-t, a Francia Teniszszövetség (FFT) pedig támogatja a sportolót, aki polgári pert indít mestere ellene.

Szexuális zaklatással vádolja korábbi edzőjét Fiona Ferro teniszező
Fiona Ferro jelenleg ötvenhetedig a világranglistán
Fotó: AFP/Christophe ARCHAMBAULT

Fiona Ferro, aki tavaly női egyesben a 39. karriercsúcsot érte el a világranglistán, azt mondta, hogy nem járult hozzá a szexuális kapcsolathoz az 50 éves Bouteyre-rel. Az FFT és a Női Tenisz Szövetség (WTA) támogatta Ferrót, amiért nyilvánosságra hozta a vádakat.

„Tudomásul veszem Pierre Bouteyre álláspontját a hatalommal rendelkező személy által elkövetett nemi erőszakkal és szexuális zaklatással kapcsolatos vádammal kapcsolatban – írta Ferro a Twitteren. – Megerősítem, hogy nem járultam hozzá, ezért a nemi erőszakot és a szexuális zaklatást erkölcsi kényszer hatására követte el. Minden bizalmamat hazám igazságszolgáltatási rendszerébe helyezem, és megerősítem, hogy nem kívánok nyilatkozni a nyomozási eljárásról.”

Pierre Bouteyre teniszező volt, mielőtt edző lett, két Grand Slam-tornán vett részt. Legjobb eredményét pedig az 1996-os wimbledoni második forduló elérése jelentette.

Az insidethegames.biz honlap beszámolója szerint Fiona Ferro esete nem egyedi a tanítvány-edző kapcsolatban. Kylie McKenzie amerikai teniszező márciusban sajtótájékoztatót tartott, miután beperelte az Egyesült Államok Teniszszövetségét, amely szerinte nem tudta megvédeni őt egy edzőtől, aki 19 évesen szexuálisan bántalmazta őt az egyik amerikai edzőközpontban.

Az amerikai tenisz kiválósága, Pam Shriver korábban azt mondta, hogy nem megfelelő és káros kapcsolata volt a sokkal idősebb edzőjével, amikor ő 17 a mestere pedig 50 éves volt.

Nemrég Fiona Ferro a US Open selejtezőmérkőzésén kikapott a brit Katie C. Boultertől.

Kapcsolódó írásaink