Sport

Az összes magyar páros dobogós lett

Az összes, vagyis mind a hét magyar páros dobogós lett a speciális olimpikonok részvételével rendezett meghívásos teniszversenyen, amelynek csütörtöktől vasárnapig a BVSC-Zugló Szőnyi úti sportkomplexuma adott otthont.

Az összes magyar páros dobogós lett
Eredményesen zárult a csütörtöktől tartó verseny a magyar sportolók számára
Fotó: facebook.com/specialolympicshu

A társszervező Magyar Speciális Olimpia Szövetség (MSOSZ) tájékoztatása szerint kilenc ország 22 párosa vett részt az eseményen, amelyre a házigazdákon kívül francia, izraeli, román, szlovák, spanyol, monacói, finn és marokkói kettősök neveztek.

A versenyen a párosokat egy-egy értelmi fogyatékossággal élő teniszező és egy partnerjátékos alkotta, akik együtt bizonyíthatták be, hogy a sportpályán eltűnnek a különbségek.

Pénteken délelőtt, az úgynevezett unified experience (egységes élmény) program keretében a speciális olimpikon teniszezők mellett ismert sportolók és közéleti személyiségek – így Berki Krisztián, Gubacsi Zsófia, Kucsera Gábor, Szuper Levente és Ekler Luca – is ütőt ragadtak, illetve tiszteletét tette Berkó Lajos, a sportért felelős államtitkárság kabinetfőnöke, valamint Fábián László olimpiai bajnok öttusázó, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára.

A kontinentális Speciális Olimpia európai egyesített tenisz meghívásos versenyt az MSOSZ az Európai/Eurázsiai Speciális Olimpia Szövetség, a Toyota Motor Europe, valamint a Magyar Tenisz Szövetség partnerségével valósította meg.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom