Sport

Utánpótlásban már ultimate frizbi nagyhatalom vagyunk

A magyar vegyes válogatott aranyérmet szerzett a lengyelországi Wroclawban rendezett U20-as ultimate frizbi-világbajnokságon

Utánpótlásban már ultimate frizbi nagyhatalom vagyunk
Az U20-as világbajnok válogatott
Fotó: Magyar Repülő Korong Szövetség

Az U20-as vb-vel egy időpontban és azonos helyszínen került sor az U17-es Európa-bajnokságra is, ahol szintén magyar siker született a mixed (lány és fiú vegyes) divízióban – tájékoztatta portálunkat a Magyar Repülő Korong Szövetség.

A lengyelországi Wroclaw adott otthont az U20-as ultimate frizbi világbajnokságnak. A magyar mixed válogatott minden mérkőzését megnyerve, a döntőben Svájcot legyőzve diadalmaskodott és lett világbajnok.

Az U17-es EB-győztes csapat
Az U17-es Eb-győztes csapat
Fotó: MRKSZ

A covidjárvány miatt az U20-as világbajnoksággal egy időpontban és helyszínen rendezték meg az U17-es ultimate Európa-bajnokságot is. Itt szintén Magyarország győzött. Az U17-es válogatott a döntőben az olasz csapat nagyarányú legyőzésével lett Európa-bajnok szintén mixed divízióban.

A Magyar Repülő Korong Szövetség sikerrel vészelte át a covid időszakot.

Mind az utánpótlás versenyrendszert, mind a testnevelőkre épülő bázisépítést sikerült megtartani. Két év szünet után ismét megrendezhették a sportági diákolimpiát, melynek országos döntőjén csaknem félezer gyerek versenyzett.

Ilyen előzmények után a Magyar Repülő Korong Szövetség augusztus 27–28-án második alkalommal rendezi meg a meghívásos Nemzetek Kupáját.

A versenynek idén a szombathelyi Király Sportközpont ad otthont. Újra a román, a szlovén és a szlovák válogatott lesz a magyar A és B mixed válogatott ellenfele. A verseny jelentősége, hogy a jövő évi felnőtt Eb előtt a szombathelyi Nemzetek Kupája lesz a magyar csapat első erőpróbája.

Kapcsolódó írásaink