Sport

Sikeresen pecáztak a magyar lányok

Mindössze egy ponttal lemaradva lett ezüstérmes a magyar női horgászválogatott a Franciaországban megtartott világbajnokságon. Lányaink egyéniben is kiválóan szerepeltek.

Sikeresen pecáztak a magyar lányok
A győztes válogatott az edzőkkel és a támogatókkal
Fotó: Facebook.com

Jelentős sikerről tudósított honlapján a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ). Mint olvasható, az idén Franciaországban, Gravelines térségében megtartott világbajnokságon a női horgász-, a világranglistán jelenleg második helyet elfoglaló válogatottunk megőrizte pozícióját, s idén is begyűjtötte az ezüstérmet.

A Gyulánszki Nikolett, Katus-Farkas Judit, Kulcsár Aranka, Rudnai Csilla, Savanyó-Kovács Hajnalka és Walter-Barna Diána által alkotott kollektíva a végig nagy csatát hozó kétfordulós megmérettetésen Franciaország mögött egy ponttal lemaradva szerezte meg a dobogó második helyét. A rangsorolás egyébként csalóka, ugyanis míg a gall válogatott harmincegy, a mieink harminckettő, addig a bronzot begyűjtő lengyelek negyvenkét pontot naplózhattak.

Az egyéni versenyben szintén szép hazai eredményekről tudósított a MOHOSZ. Az aranyérmes a holland Anja Groot lett három ponttal, az ezüstérmet Walter-Barna Diána szerezte meg szintén hárommal, aki a fogást tekintve mindössze negyvennyolc grammal maradt le az aranyéremről. A bronz is minket illetett, hiszen Savanyó-Kovács Hajnalka összesen négy pontot ért el. A szervezet hozzáteszi, a kiegyensúlyozott teljesítményének köszönhetően együttesünk, edzőink és segítőink a három megszerzett éremmel a legeredményesebb nemzet lett a világbajnokságon.

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. munkatársainak fotója a rekorder példánnyal
A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. munkatársainak fotója a rekorder példánnyal
Fotó: Facebook.com

Rekordpontyot fogtak a balatonszepezdi MOHOSZ tanyán – közölte a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. hivatalos Facebook-oldala. A mellékelt fotón szemlélhető állat hossza kilencven, kerülete százegy centiméter, míg tömege 32,88 kilogramm volt. A szerencsés pecás még soha nem tartott kezében hasonló méretű pontyot, így annak biztonsága érdekében nem kívánta azt tartani a fotózás céljából. Kifejezett kérésére csak a matracon fekvő halról készülhetett egy gyors fényrajz. A rekorder a visszaengedést sem vállalta, így azt két rutinos helyi szakember juttatta vissza a Balatonba.