Sport

Testi sértéssel és rágalmazással vádolják az ausztrál Nick Kyrgiost

Már New Yorkban készül a hétfőn kezdődő US Openre az ausztrál teniszező, Nick Kyrgios, akire két bírósági tárgyalás is vár.

Testi sértéssel és rágalmazással vádolják az ausztrál Nick Kyrgiost
Nehéz helyzetben van Nick Kyrgiosz
Fotó: AFP/Dylan Buell

A férfi teniszezők botrányhősének, Nick Kyrgiosnak a pere elkezdődött Canberrában, ahol azzal vádolják, hogy tavaly decemberben bántalmazta korábbi élettársát, Chiara Passarit, aki emiatt feljelentette.

Az első tárgyaláson Kyrgiosnak nem kellett megjelennie, ügyvédje a per november 25-ig történő elhalasztását kérte, arra hivatkozva, hogy védence addig külföldön tartózkodik. Emellett beadott egy, állítólag jelentős bizonyítékokat tartalmazó kérelmet, amelyet nem ismertetett a kiemelkedő médiaérdeklődésre hivatkozva. Louise Taylor bíró ezt kifogásolta. „Nem nagyon értem, mi indokolja a titkolózást, és azt sem, miért van szükség a halasztásra. Sok vádlottnak van olyan ügye, amelyet minél hamarabb szeretnének elintézni a bíróságon” – mondta Taylor, de félig helyt adott a halasztási kérelemnek: hat hét múlva, október 4-én folytatódik per.

Amennyiben bebizonyosodik Kyrgios bűnössége, úgy akár kétéves börtönbüntetésre is ítélhetik.

Egy másik bírósági per is vár a teniszezőre, aki a Novak Djokovics elleni elveszített wimbledoni döntő alatt azt mondta a vezetőbírónak, hogy bekiabálásával zavarja egy részeg szurkoló, aki szerinte legalább hétszáz italt ivott.

Kérésére a szurkolót kivezették a nézőtérről, aki miután tisztázta, hogy nem italos – csak egy koktélt és egy pohár bort ivott – visszaülhetett a helyére. Kyrgios balszerencséjére a részegséggel vádolt szurkoló Anna Palus ügyvéd volt, aki rágalmazási pert indított az ausztrál teniszező ellen, mert szerinte jelentős erkölcsi kárt okozott neki és a családjának.

Kapcsolódó írásaink