Sport

Csercseszov a nehézségekről: Ki repült már Vlagyivosztokba?

A Ferencváros kerülőúton tud eljutni Dublinba, a visszavágóra

Remélhetően a Ferencváros labdarúgó-csapata számára a visszavágó sokkal simább lesz, mint a dublini út. A Fradi 4–0-ra megnyerte az első mérkőzést az Európa-liga főtáblájára jutásért, így megnyugtató előnnyel, de kalandos úton ment az ír fővárosba.

Csercseszov a nehézségekről: Ki repült már Vlagyivosztokba?
Sztanyiszlav Csercseszov sokkal gondterheltebbnek tűnik a felvételen annál, amilyen nehéz feladat előtt áll a csapata
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Már egy héttel ezelőtt, a Shamrock Rovers sem tudott az evidens útvonalon, Dublin és Budapest között repülve eljönni a mérkőzésre, az eltelt napokban pedig – a jelek szerint – a helyzet nem sokat javult. A Ferencváros az Ír-sziget nyugati vagy inkább délnyugati részén, Clare megyében lévő Shannon repülőterén landolt, majd onnan buszozik át egy körülbelül két és fél, háromórás úttal a visszavágó színhelyére, Dublinba.

Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző – szokásához híven – nem idegesítette magát a nehézségeken. Azt mondta: „Kazahsztánba és Azerbajdzsánba menet is hasonlóan jó tapasztalataink voltak a hosszú úttal kapcsolatban. Gondoltunk erre is, így a tegnapi és az indulás előtti edzés kicsit könnyebb volt a megszokottnál, de vannak terveink a holnapira is. Megfelelően fel vagyunk készülve. Ki repült már Vlagyivosztokba? Nyolc óra az időeltolódás, és másnap meccs van. Ehhez képest egy ír túra sétagalopp” – olvasható a Fradi.hu-n.

Nyilván szívesen kihagyta volna a társaság a buszozást, de jobb a biztonság, s egyben remélhető, hogy ezzel Sztanyiszlav Csercseszov együttese le is küzdötte a nehézségeket. Mindazonáltal az első meccsen mutatottnál jobb teljesítmény várható az írektől, akik az elmúlt három évben hazai rendezésű, nemzetközi kupatalálkozón csak az AC Milantól és az észt Florától kaptak ki, legyőzték ellenben a Ludogorecet és a pozsonyi Slovant is. Ugyanakkor megjegyzendő, az 1957 óta íródó, egy Manchester United elleni 0–6-tal kezdődő kupatörténelmükben még soha nem győztek olyan különbséggel, ami most legalább a hosszabbítást jelentené a Ferencváros elleni párharcban.

Bogdán Ádám, a Ferencváros kapusa, a Shamrock Rovers elleni nemzetközi kupamérkőzés előtti napon tartott sajtótájékoztatón, a Groupama Arénában
Bogdán Ádám, a Ferencváros kapusa, a Shamrock Rovers elleni nemzetközi kupamérkőzés előtti napon tartott sajtótájékoztatón, a Groupama Arénában
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Alapvető változás az összeállítást tekintve, hogy Dibusz Dénes nem bevethető, ezért minden bizonnyal Bogdán Ádám fog védeni. A kapus hosszú éveken keresztül védett Angliában és Skóciában, jól ismeri a Shamrockra jellemző stílust.

„Úgy néz ki, hogy igen, én fogok kezdeni, mert nincs Dénes. Ismerem a hagyományos brit futballt, úgyhogy ez nem fog meglepetést okozni. Egészséges előnyről indulunk, és annak köszönhetően, hogy itthon jól játszottunk, abszolút favoritok vagyunk. Talán azt is mondhatom, hogy még ennél is több góllal nyerhettünk volna, de nyilván a visszavágóra nézve az előző meccs nem jelent semmit, egy teljesen új helyzetben leszünk, ezt szeretnénk megoldani. Nem kérdés, ott is nyernünk kell” – mondta a sajtótájékoztatón a Fradi.hu beszámolója alapján.

Az orvosi stáb javaslata alapján Samy Mmaee, Kristoffer Zachariassen és Rasmus Thelander még nem bevethető, közülük azért talán lesz, aki a vasárnapi, a Honvéd elleni bajnokira felépül. Ám Csercseszov azzal a mérkőzéssel még nem foglalkozik, és nem is beszélt arról, hogy a csatárai közül pihentet-e bárkit is a bajnoki találkozóra gondolva.

„A dublini meccs egy teljesen másik összecsapás lesz, 0–0-ról indulunk. Hiába van ekkora előnyünk, nagyon nehéz mérkőzésre számítunk. Nem tudhatjuk, hogy mi fog történni a pályán, bármi átírhatja a terveinket. Nyilván van egy előzetes elképzelésünk, de mindig csak és kizárólag a következő meccsre összpontosítunk. Ez olyan, mintha a gátfutó az első akadályhoz érve már az utolsóra koncentrálna” – mondta.

A mérkőzés magyar idő szerint 21.00 órakor kezdődik. 

Kapcsolódó írásaink