Sport

Bajban a Forma–1 volt uralkodója

A vád szerint Bernie Ecclestone egy 400 millió fontos, szingapúri számlát titkolt el a brit adóhatóság előtt. A 91 éves üzletember az első tárgyaláson ártatlannak vallotta magát.

Bajban a Forma–1 volt uralkodója
Szabadlábon távozhatott Bernie Ecclestone a bíróságról
Fotó: AFP/Susannah Ireland

Nem először kerül a vádlottak padjára Bernie Ecclestone – aki 1970-tól 2017-ig egyeduralkodóként irányította a Forma–1-et –, ezúttal adócsalással vádolják.

A BBC beszámolója szerint a westminsteri bíróságra fehér Range Roverrel érkezett, dúsgazdag üzletembernek Paul Goldspring főbíró megengedte, hogy a vádlottak padja elé álljon, mivel ügyvédje közölte, hogy rosszul hall.

Az ügyész szerint Ecclestone 2013 és 2016 között „elfejeltette” bevallani a brit adóhatóságnak egy szingapúri bankszámlát, amelyen 400 millió font – több mint 180 milliárd forint – volt, és ezt haszonszerzés szándékával tette.

Az üzletember azzal védekezett, hogy nem volt külföldön bankszámlája, leszámítva azt az alapot, amelyet gyermekei számára tartott fenn.

Ecclestone természetesen ártatlannak vallotta magát, és feltétel nélküli óvadék ellenében szabadlábra helyezték, de Paul Goldspring bíró figyelmeztette, börtönbüntetésre számíthat, ha nem jelenik meg következő tárgyalásán, szeptember 19-én, amelyen esküdtszék előtt kell vallomást tennie.

Kapcsolódó írásaink