Sport

Milliós büntetés doppingolásért

Az észak-amerikai profi baseball-liga (MLB) tiltott teljesítménynövelő szer használata miatt nyolcvan mérkőzésre szóló eltiltással sújtotta Fernando Tatist.

Milliós büntetés doppingolásért
Elismerte Fernando Tatis, hogy hibázott
Fotó: AFP/Denis Poroy

 A San Diego Padres sztárja és a liga egyik legnagyobb klasszisa elismerte, hogy hibázott, amikor olyan készítménnyel kezelte fertőző betegségét, amely doppinglistán lévő alkotóelemet is tartalmazott.

„Kiderült, hogy véletlenül bevettem egy Clostebolt tartalmazó gyógyszert a sérülésemre. Nincs mentségem a hibámra, és soha nem tennék olyat, amivel csalnék” – mondta Tatis. 

„Számtalan drogtesztet végeztem szakmai pályafutásom során, beleértve 2022. március 29-ét is, amelyek mindegyike negatív eredménnyel járt egészen eddig a tesztig. Teljesen le vagyok sújtva. Nincs máshol a világon, ahol szívesebben lennék, mint a pályán versenyezni a csapattársaimmal. Miután először fellebbeztem az eltiltás ellen, rájöttem, hogy az én hibám okozta ezt az eredményt, és ezért úgy döntöttem, hogy azonnal letöltöm az eltiltásomat. Alig várom, hogy 2023-ban újra csatlakozhassak csapattársaimhoz a pályán” - tette hozzá.

Tatis kézműtéten esett át tavasszal, így a most zajló szezonban még nem léphetett pályára. A tervezett közelgő visszatérésére azonban már nem kerülhet sor, hiszen az eltiltás miatt nemcsak a rájátszásban, hanem még a következő idény elején sem szerepelhet.

 A 23 éves dominikai játékos tavaly februárban a liga történetének leghosszabb, 14 évre szóló szerződését kötötte meg a San Diego Padresszel, amely idő alatt 340 millió dollárral gazdagodik. A mostani eltiltása miatt körülbelül hárommillió dollárt nem kap meg.

Kapcsolódó írásaink

Érzéstelenítő vs. doppingszer

ĀMegvédte Rafael Nadalt, a párizsi torna után immár 22-szeres Grand Slam-győztes spanyol teniszezőt a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség, a WADA vezetője, Olivier Niggli

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom