Sport

Kínában folytatják a felkészülést a Liu fivérek

Másfél évig nem versenyezhet az olimpiai érmes gyorskorcsolyázó, Kim Min-sok, aki július 22-én egy éjszakai italozás után részegen ült be az autójába, amellyel nekiütközött a jincseoni nemzeti edzőközpont kerítésének.

Kínában folytatják a felkészülést  a Liu fivérek
Edzőjük után Kínába utaznak a Liu testvérek
Fotó: AFP/Manan Vatsjana

Az ittas Kim a karambol után visszatért a szobájába, ahelyett, hogy jelentést tett volna az esetről a vezetésnek. De nemcsak a 23 éves Kim nem veti meg az alkoholt, egy évre eltiltották az edző Csung Ja-woong is, aki szintén részegen vezetve tért vissza az edzőtáborba egy étteremből, testvérét pedig két hónapra azért, mert nem jelentette az esetet.

Mindezek után szerencsére az olimpiai bajnok Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor nem Dél-Koreában, hanem Kínában folytatja a felkészülést, követve a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatottól távozó kínai edzőjüket, Csang Csing Linát.

„Tizenöt év közös munka, sok kihívás, sok nehézség, de még több felejthetetlen pillanat és siker. Lina a sport mellett az életre is nevelt minket, amiért a legnagyobb szeretettel és feltétel nélküli bizalommal állunk hozzá. Az eddig közösen felépített utat szeretnénk folytatni, ezért úgy döntöttünk, az idei felkészülést is együtt kezdjük el„ - írták a Liu fivérek közösségi oldalukon.

Kapcsolódó írásaink

Távozik a rövidpályás gyorskorisok sikeredzője

ĀCsang Csing Linának kiemelkedő szerepe volt a férfi váltó 2018-as phjongcshangi ötkarikás aranyérmében, valamint az első egyéni olimpiai diadalban is, melyet Liu Shaoang aratott idén Pekingben