Sport

Timo Wernert megszerezte, de csak döntetlennel rajtolt az RB Leipzig

Mind a két csapat egy gólig jutott Stuttgartban

Az RB Leipzig visszaszerezte a Chelsea-től története leggólerősebb német csatárát, Timo Wernert, de csak 1–1-re végzett Stuttgartban a német labdarúgó Bundesliga 1. nyitó fordulójában.

Timo Wernert megszerezte, de csak döntetlennel rajtolt az RB Leipzig
Gulácsi Péter jól lépett ki a kapujából Silas helyzeténél
Fotó: Thomas Kienzle/ AFP

Gulácsi Péter és Willi Orbán a kezdőcsapatban kapott helyet, végig is játszották a mérkőzést, Szoboszlai Dominik, csapata első cseréjeként, az 59. percben állt be, Kevin Kampl helyére. 

A lipcsei csapat szerezte meg a vezetést a 8. percben az előző szezon házi gólkirályának, a francia válogatott Christophe Nkunkunak a góljával – Dani Olmo volt az előkészítő –, ám a VfB Stuttgart a 31. percben az ugyancsak francia Naouirou Ahamada találatával kiegyenlített. Több gól nem esett.

Már a mérkőzés előtt ismert volt, hogy két idény után Timo Werner visszatért az RB Leipzighez. A csatár igazi legenda,Angliába igazolása előtt 159 mérkőzésen 95 gólt szerzett, 40 gólpassz mellett. Érkezésével, valószínűleg, kétcsatáros játékra rendezkedik be Domenico Tedesco edző, a Bayernen kívül nincs más csapatnak két olyan gólerős középcsatára, mint Werner és Nkunku. 

Kapcsolódó írásaink

Gulácsi: Ez egy szenzációs szezon volt

ĀÓriási tettnek tartja Gulácsi Péter, az RB Leipzig labdarúgócsapatának kapusa, hogy a Német Kupa megnyerésével megszerezték a klub történetének első trófeáját