Sport

Négy gólt szerezve nyert a Kisvárda

A legutóbb ezüstérmes Kisvárda Master Good hazai pályán könnyedén, 4–2-re legyőzte a több mint egy félidőt emberhátrányban futballozó Mezőkövesd Zsóry FC csapatát a labdarúgó NB I. második fordulójának első vasárnapi mérkőzésén.

Négy gólt szerezve nyert a Kisvárda
A piros mezes Czérna Erik harcol a labdáért Vajda Sándorral
Fotó: www.kisvardafc.hu

A mérkőzés első helyzetét gólra váltotta a Kisvárda, amely a vezetés birtokában is nagy fölényben futballozott, azonban nem tudta növelni az előnyét. A 30 fokos hőségben az idő múlásával alaposan visszaesett a tempó, ebben a periódusban mindkét csapat óvatosan, kevés kockázatot vállalva futballozott, így a kapuk nem forogtak veszélyben.

Az ivószünet után épp kezdtek erőre kapni a vendégek, de lendületüket hamar megtörte Schmiedl kiállítása, ráadásul az eset utáni szabadrúgást követően azonnal megduplázta az előnyét a hazai gárda, amely ennek ellenére nem nyugodhatott meg, mert a szünet előtt szépített az emberhátrányban lévő rivális.

Az emberelőnyben futballozó piros-fehérek nagy lendülettel kezdték a második félidőt, és bő tíz perc alatt két gólt szerezve eldöntötték a három pont sorsát. A hátralévő időben is nagy kedvvel játszott a Kisvárda, a Mezőkövesd már kizárólag a védekezésre összpontosított, hogy elkerülje a kiütéses vereséget, ezt végül sikerült elérnie Tordai bravúros védéseinek köszönhetően, sőt, a végére kiengedő hazaiakat egy szépítő góllal meg is büntette, de a vereséget nem tudta elkerülni.

A Kisvárda eredményes játékkal feledtette a nemzetközi porondon csütörtökön a Molde otthonában elszenvedett háromgólos vereséget.

Kisvárda Master Good-Mezőkövesd Zsóry FC 4–2 (2–1)
Gólszerzők: Camaj (6.), Melnyik (37.), Ilievski (49.), Makowski (56.), illetve Leoni (45+3., öngól), Jurina (79.)
Kiállítva: Schmiedl (Mezőkövesd, 35.)

Kapcsolódó írásaink