Sport

Óriási csatában győzött a magyar kosárválogatott

A hó végi világbajnoki selejtezőkre, illetve a szeptemberi Európa-bajnokságra készülő magyar férfi kosárlabda-válogatott 89–88-ra legyőzte Georgiát pénteken Kecskeméten.

Óriási csatában győzött a magyar kosárválogatott
Hanga Ádám öt év után lépett ismét pályára a magyar válogatottban
Fotó: hunbasket.hu

A Messzi István Sportcsarnokban rendezett összecsapáson remekül kezdett a házigazda – amelyben öt év kihagyás után szerepelt ismét a Real Madrid légiósa, Hanga Ádám –, és látványos kosarakkal sikerült elhúznia 10–2-re. Ez a különbség az első negyed végére megmaradt egy bravúros triplával.

A júniusi világbajnoki selejtezőn a spanyolokat legyőző és Eb-társrendező Georgia rövid időre rendezte sorait, felzárkózott, ám a hazaiak változatlanul hatékonyan támadtak (43–33), a szünet előtti hajrá viszont a vendégeké volt.

A fordulást követően a magyarok triplákkal tartották távol a georgiaiakat, állandósult a közel hétpontos magyar előny. A záró felvonásban a vendégek védelme összeállt, sorra szedték a lepattanókat, és három perccel a vége előtt egyenlítettek (82–82). A végjátékban azonban jobban összpontosított a magyar válogatott, és végül nagy csatában diadalmaskodott.

A két együttes szombaton ugyancsak Kecskeméten zárt kapuk mögött találkozik 16 órakor.

Eredmény, férfi felkészülési mérkőzés:
Magyarország–Georgia 89–88 (31–24, 16–18, 21–19, 21–27)

Kapcsolódó írásaink