Sport

Visszatérő kérőnek mondott igent Vámos Márton

Két fontos hírt is közreadott a közösségi oldalán férfi vízilabda-válogatottunk. Az esti meccset ugyanitt ráadásul élőben streamingelik. Hajrá, magyarok!

Visszatérő kérőnek mondott igent Vámos Márton
Vámos Márton a tokiói olimpián
Fotó: AFP / Martin Bernetti

A magyar férfi vízilabda-válogatott Facebook-oldalán csütörtökön délután jelent meg a hír, hogy 20 órától barátságos mérkőzést játszanak Benedek Tibor emlékére Sibenikben a mieink a horvátokkal.

Tavaly két hivatalos edzőmeccs volt ugyanitt, de tétmérkőzést legutóbb 2014. január 14-én játszott itt a két csapat, a Világliga-selejtezőn ötméteresekkel nyertünk. Történetesen Benedek Tibor szövetségi kapitány irányítása mellett. Az akkori csapatból ma senki nem lesz a vízben, de a a helyszíni meccsfotókból készített képösszeállítás fellelhető ugyanezen az oldalon. (Olyan telt ház volt, hogy többeknek ülőhely se jutott.)

Benedek Tibor a 2014-es budapesti Európa-bajnoki meccsen épp a horvátok ellen
Benedek Tibor a 2014-es budapesti Európa-bajnoki meccsen épp a horvátok ellen
Fotó: AFP/Kisbenedek Attila

Az pedig szerdai hír, hogy a Ferencváros válogatott pólósa, Vámos Márton öt év után – amely alatt mindent megnyert a zöld-fehérekkel – elszerződött idegenlégiósnak a görög Olimpiakosz csapatához. Azt mondta, új impulzusokra volt szüksége. S ez érthető, a 30 éves világ- és Európa-bajnok játékos először próbálja ki magát külföldön.

„Remélem, a légiós élet és az új impulzusok lökést fognak adni pályafutásom maradékára” – nyilatkozta a közmédiának Vámos.

Az Olimpiakosz – amely 2017-ben is szerette volna szerződtetni – már januárban megkereste és gyorsan megállapodtak. Vámos Márton a csapat nyáron kinevezett szerb vezetőedzőjével, Igor Milanoviccsal még nem beszélt, de nagyjából tisztában van azzal, mi lesz, lehet a szerepköre az athéni együttesben.

„A csapat tavasszal lemaradt a Bajnokok Ligája végjátékáról, így úgy gondolom, az új szezonban a minimális cél a nyolcas döntő elérése lesz, utána pedig az, hogy ott kihozzuk magunkból a maximumot” – mondta Vámos, aki a szemműtétje miatt hiányzik majd a címvédő magyar válogatottból az augusztus 27-én rajtoló spliti Európa-bajnokságon.

Kapcsolódó írásaink