Sport

Rajtol a Match4

A sporttelevíziók köszönik szépen jól vannak. A jogdíjak persze eszement sokba kerülnek, különösen a legnagyobb, legnézettebb világversenyeké, de a közvetítéseken lehet spórolni, sokszor megoldhatók hazai stúdióból, off tube, a riportereket, szakértőket nem kell mindenhová utaztatni. Mi, sportszerető nézők pedig jól járunk.

Rajtol a Match4
Tévéinterjút ad a női labdarúgó Európa-bajnokság döntője előtt a német szövetségi kapitány, Martina Voss-Tecklenburg
Fotó: AFP/Sebastian Gollnow

A közmédia sportcsatornáján ott vannak a magyar válogatottak szempontjából fontos események, az olimpiák, világbajnokságok, a Forma–1-es versenysorozat, a magyar bajnoki labdarúgás és még sok egyéb. S megszokhattuk már, hogy a 2015-ben létrehozott M4 Sport mellett – ha épp nagyüzem van – ott az M4 Sport+ (kicsit béna persze, hogy ez valójában a Duna World) vagy legalább a közvetítés online verziója.

És régóta népszerűek a magyar sporttelevíziós piacon a Sport 1 és 2, az Eurosport 1 és 2, újabban a Spiler és a Digi Sport csatornái (ki melyik csomagot tudja fogni) valamint az Arena4. Augusztus 5-ével pedig újabb klasszikus sportcsatorna indul Match4 címen. Örvendetes, hogy már a pénteki rajttól fogható a legtöbb szolgáltatónál a Digitől, a DirectOne-on át a PR-Telecomig. A tervek szerint főleg az angol és francia bajnokikat közvetíti (Premier League és Ligue 1), a Network4 csoport portfóliójában már korábban elindított testvér-sportcsatornáján, az Arena4-on pedig ott a német bajnokság, az amerikai foci, a Moto GP és a darts.

Kéretik a kanapékat, fotelokat a készülék felé fordítani!

Kapcsolódó írásaink

Depresszió

ĀKorner. Jelentős szakirodalma van ma már az élsportolói mentális zavaroknak.