Sport

Gólöröm melltartóra vetkőzve

„Bekeretezem a focicipőmet, a trikómat és természetesen a melltartómat is – mindent az égvilágon” – mondta Kelly, a 24 éves focista a The Sunnak. Az emlékgyártásra az után kerül sor, hogy a Manchester United és az angol női válogatott csatára döntő gólt rúgott vasárnap a labdarúgó Európa-bajnokság döntőjében 87 ezer (!) helyi szurkoló és sokmillió tévénéző szeme láttára.

Gólöröm melltartóra vetkőzve
Chloe Kelly és társai a döntőt eldöntő gólja után az Európa-bajnokságon
Fotó: AFP/Franck Fife

Chloe Kelly gólja mondhatni semmilyen, amolyan bepiszkált volt, de a gólöröme annál emlékezetesebb. Nyilván a férfi nézők számára különösen. Kelly ugyanis a találata után – ahogy az a férfiak mezőnyében nem túl ritka, viszont sárga lapos büntetés jár érte – lekapta a trikóját, és közszemlére tette fehér Nike sportmelltartóját, miközben a trikóját, mint valami cowboy, a feje fölött körbe-körbe reptette.

Objektum doboz

És természetesen rohant, mint szédült tyúk (bocs, ezt nehéz lett volna kihagyni) a pályán a játékostársaihoz, játékostársai elől – egyszóval fene mód örült. Az ellenfél, a nyolcszoros Európa-bajnok német csapat pedig csak vágta a grimaszokat a hosszabbításban 2–1-re elveszített meccsen.

Kelly az újságírók rohamát is állta később, és elárulta, nem tervelte ki az ünneplést, az teljesen spontán szakadt ki belőle. „Ilyen élmény egyszer adódik az életben, remélem a szurkolóink is örökké emlékeznek majd rá. Hazai közönség előtt döntő gólt lőni csodálatos, álomszerű!” – mondta.

Objektum doboz

Kelly kisasszony amúgy különösen ki volt éhezve a sikerre. Az előző évet térdsérülés miatt szinte teljes egészében kihagyta, és nem lehetett ott a tokiói olimpiai csapatban sem. De kárpótolta az élet, a kontinensviadal döntőjében döntő gólt szerzett.

A szakma emlékszik már hasonló, melltartós örömködésre a labdarúgó pályán, 1999-ben Brandi Chastain, az Egyesült Államok női válogatottjának csatára ünnepelte sikeres büntetőrúgását hasonló „öltözetben” a vb-döntőn. Írt is brit követőjének a Twitteren: „Láttalak Chloe Kelly, jól csináltad! Élvezzed az ingyen pint söröket és ebédeket egész életedben, egész Angliában. Egészségedre!”

Kapcsolódó írásaink