Sport

A második mérkőzésre hagyta a Fradi a döntést

Qarabag–Ferencváros 1-1

A Ferencváros vezetett Bakuban, de „csak” döntetlenre végzett a labdarúgó Bajnokok Ligája idei 3. selejtezőkörében, a Qarabag elleni első mérkőzésen. Az előző két fordulóban mindig fölényesen megnyerte a „visszavágót”.

A második mérkőzésre hagyta a Fradi a döntést
Nagy csatákat is hozott a mérkőzés
Fotó: Facebook

A Ferencváros a Slovan elleni pozsonyi mérkőzésen bevált alaptizeneggyel kezdi a Qarabag elleni első mérkőzést a bakui Tofik Bahramov Stadionban, a labdarúgó Bajnokok Ligája idei selejtezőinek harmadik fordulójában. 

A kezdő tizenegy: Dibusz – Botka, Sami Mmaee, Knoester, Civic – Esiti, Laidouni – Adama Traoré, Zachariassen, Tokmac – Boli. Az ellenfél összeállítása: Mehemmedeliyev – Vesovics, Mustafazade, Badavi Hüseynov, Bayramov – Qarayev, Jankovics, Ozobic – Owusu, Wadji, Zoubir. A Qarabag játékosai közül Vesovics és Jankovics montenegrói, Ozobic honosított horvát, Zoubir francia, Owusu Kwabena ghánai, Wadji pedig szenegáli. 

Az első percekben az azeriek birtokolták többet a labdát, de helyzetig nem jutottak. Kérdés, lehet-e majd öldöklő iramra számítani, ott már este kilenc óra van, de még mindig 29 Celsius fokot mérnek. 

Zachariassen labdája keltette az első veszélyt, majd Wadji betört a tizenhatoon belülre a jobbszélső helyén, labdáját Botka szögletre tisztázta. 

Elment negyedóra, a Ferencváros játékán látszik, hogy nem feltétlenül Bakuban kell kiharcolni a továbbjutást. 

A 17. percben Laidouni távoli lövését Mehemmedeliyev vetődve kiütötte, Esiti labdája a védőkről felpattant, Knoester ismétlése a lécről lejött, de éppen Franck Boli fejére, aki hét lépésről a kapuba stukkolt. Két percen át vizsgálták a VAR-szobában, pedig elég világosan látszott, hogy szabályos a gól. Lényeg, hogy megadta a bíró, Qarabag–Ferencváros 0-1.

Jankovics kapott sárga lapot Botka Endre megrúgásáért.  A 28. percben Civic szabadrúgását ügyesen védte Mehemmedeliyev.

Laidouni könnyelmű labdavesztése után indult az azeri akció, Zoubir szabadrúgást harcolt ki, a Ferencváros kapujától 25 méterre. Ozodic lapos lövése kipattant Dibusz Dénesről, Owusu pedig gyorsan reagált, s a kapuba lőtt, 1-1.

Kicsit belelkesedett a Qarabag és a közönség is, a korábbiaknál többet támadtak az azeriek. Erre felelt egy ferencvárosi ellencsapás, Tokmac helyzetbe hozta Traorét, de ő nem tudta elrúgni a labdát a kivetődő kapus felett-mellett-alatt. 

Az első félidő hosszabbításában Owusu Civic mögé bepasszolt labdájával Vesovics kilépett a jobbszélső helyén, pontosan adott középre, Wadji pedig kiméletlenül a hálóba lőtt. A Ferencváros szerencséjére a montenegrói hátvéd lesen vette át a labdát. 

Vége az első félidőnek. 

Hét perc elment a második félidőből, inkább a hazaiak birtokolták a labdát.

A jól játszó Samy Mmaee megsérült, Rasmus Thelander állt be a helyére. 

Botka Endre látványos szabálytalansággal állította meg a kiugró Qarayevet a félpályánál, begyűjtött egy sárga lapot érte. Az azeriek hátvédje, Mustafazade Traoré megrőgáésáért kapott ugyancsak lapot. 

Általános csere, Kovacevic és Vécsei beállt, Knoester és Boli lement.  Kovacevic az első labdaérintésével majdnem gólt szerzett, Mustafazade a gólvonalon mentett.

Az utóbbi percekben többet birtokolja a Fradi a labdát. 

Kovacevic Wadjit földre vitte, sárgát kapott érte.

Az orosz klubokat is megjárt Shedayev élesen középre lőtte a labdát két látványos csel után, de szerencsére az előrehúzódott Mustafazade középen lemaradt róla. A másik oldalon Tokmac elé pattant a labda, de nem találta el a kaput. 

Hét percet hosszabbított a játékvezető, abban is állt a játék, de a svéd bíró már nem tett rá többet. Vége: 1-1. 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom