Sport

A víz jó, a körülmények nem

Szerdán kezdődik a kajak–kenu világbajnokság, amelyen az épeknél 32, a paraversenyeken pedig nyolc magyar indul a kanadai Halifaxben.

A víz jó, a körülmények nem
A Banook-tavon rendezik a világbajnokságot, ahol az első kenus klub 1903-ban alakult
Fotó: exploredartmouth.ca

Az Atlanti-óceán partján lévő, több mint 400 ezer lakosú városba szombaton érkezett meg a magyar válogatott. Hüttner Csaba szövetségi kapitány elmondta, hogy az öt óra időkülönbség miatti átállás mindenkinek sikerült. A megfiatalított magyar csapat tagjai már edzettek a pályán, amely a szállástól csak tíz percre van, az ottani körülmények azonban nem ideálisak.

A tó partján a versenyzők sátrakban vannak elhelyezve – mondta a kapitány.

Ráadásul a logisztika sem megoldott – tette hozzá –, hiszen a hajók, a célvonal és a sátrunk között is több száz méter a távolság. Az étkeztetéssel már a szálláson is volt problémánk, de az közben megoldódott, viszont a pályán, a sátrakban kapott étel egy szendvics, illetve egy kis zöldség, ami a versenyzők számára nem megfelelő. A víz viszont legalább jónak mondható, és az időjárás is remek. Szerencsére mindenki jól van, a versenyzők próbálják belőni a pályát – ismertette Hüttner.

A Banook-tavon legutóbb 2009-ben rendeztek felnőtt világbajnokságot. A szezon fő versenyén szerdán és csütörtökön elő- és középfutamokat rendeznek, pénteken para szakágban osztják ki az első érmeket, szombaton és vasárnap pedig az épek döntőit rendezik magyar idő szerint 16 órától, a finálékat az M4 Sport plusz közvetíti.

Kapcsolódó írásaink