Sport

A Barcelona költötte eddig a nyáron a legtöbbet

Az elmúlt két futballidényben rengeteget lehetett olvasni, hallani az FC Barcelona anyagi gondjairól. Ehhez képest szinte érthetetlen, hogy a nyári átigazolási időszakban eddig a katalánok költötték az összes klub közül a legnagyobb összeget. Csütörtökön a Barca hivatalosan is bejelentette: megszerezte Jules Koundét.  

A Barcelona költötte eddig a nyáron a legtöbbet
Jules Koundét is megszerezte a katalán klub
Fotó: Twitter/FC Barcelona

A Barcelona a Chelsea-t „győzte le” a Sevilla francia védőjéért folytatott harcban. A félig benini, félig francia származású, a világbajnoki címvédővel a katari vb-re is készülő hátvéd három évvel ezelőtt a Bordeaux-ból igazolt a Sevillához.

Ugyan „mindössze” 178 centi magas, kiváló a fejjátéka, gyors, a hátvédsor minden posztján bevethető.

Koundé azt nyilatkozta, döntésében nagy része volt a Barcelona edzőjének, Xavinak. A Barca a nyári átigazolási időszakban átigazolási díj nélkül szerezte meg Andreas Christensent és Franck Kessiét, 45 millió eurót adott Robert Lewandowskiért, 50 milliót Koundéért és 58 millió Raphinháért.

A 153 millió eurós összeg eddig a nyár rekordja, a képzeletbeli dobogóra a Bayern München (137,5 millió euró) és az Arsenal (132,06 millió euró) fér még fel.

Kapcsolódó írásaink