Sport

Dembélé góljainál csak a gólöröme volt látványosabb

A Barcelona francia csatára két gólt szerzett a Juventus ellen

A barcelonai Sport szerint Ousmané Dembélé olyan jó formában van, hogy a 2022–2023-as lehet a legjobb idénye eddigi barcelonai pályafutása során. A francia világbajnok két gólt is szerzett a Juventus elleni texasi mérkőzésen, a meccs legjobbjának választották.

Dembélé góljainál csak a gólöröme volt látványosabb
Dembélé mindkét gólja után bemutatta ezt a koreográfiát. Talán arra utalt, álomszerű gólokat rúgott
Fotó: Ron Jenkins/Getty Images Nor

A Barcelona hívei – a klub egykori játékosára, Diego Maradonára emlékezve a dallasi Cotton Bowlon játszott mérkőzés előtt – megjegyezték, hogy 1994-ben itt játszották azt az Argentína–Bulgária vb-mérkőzést, amely után Diego pozitív doppingmintát adott, s amely gyakorlatilag lezárta érdemi pályafutását.

A Juventus elleni, magyar idő szerint szerda hajnalban játszott meccs alkalmasint nem lesz ilyen rossz emlék, függetlenül attól, hogy a Barcelona nem nyert. Dembélé két nagyon látványos gólt szerzett (mindkettőnél érvényesítette legfontosabb erényeit, gyorsaságát és cselezőkészségét), de ugyancsak kétszer talált a kapuba az ellenfél középcsatára, Moise Kean is.

Xavi edző a Ter Stegen – Sergi Roberto, Christensen, Èric Garcia, Jordi Alba – Busquets, Kessie, Nico – Dembélé, Aubameyang – Lewandowski tizenegyet küldte pályára a mérkőzés elején, a megsérült Sergi Robertót Dest váltotta a 32. percben. A második félidőre aztán jöttek az újabb cserék, az ezúttal aranyszínű szerelésben játszó katalánok közül senki sem játszott végig a mérkőzést.

A Juventusban Massimiliano Allegri a Szczesny – Danilo, Bremer, Bonucci, Alex Sandro –Zakaria, Locatelli,– Di María, Rovella, Cuadrado – Kean gárdát választotta, a második játékrészben beszállt Perin, Rugani, Gatti, Compagnon, Pellegrini, Barbieri, Faglioli, Cudrig és Soule is. Akad a cserejátékosok között néhány kevésbé ismert név, a 21 éves Mattia Compagnon, az egyaránt 19 éves Tommaso Barbieri és Nicolo Cudrig, valamint a 24 éves Federico Galli még nem játszott bajnoki mérkőzésen a Juventus első csapatában. A nyáron a Cremonesétől visszatért Nicolo Fagliolinak egy élvonalbeli meccse van, a 19 éves argentin Matías Soulé kétszer egy percet játszott a Serie A-ban az előző idényben. Nem kapott szerepet a Barcelona ellen Vlahovics és McKennie, miként a sérült Paul Pogba sem, bemutatkozott viszont a brazil védő Gleison Bremer.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink