Sport

A Ferencvároson csak egy óriási bravúr segíthet

Mindenképpen győzni kell a továbbjutáshoz Pozsonyban

A XXI. században még soha nem jutott tovább a Ferencváros labdarúgó-csapata egy olyan nemzetközi kupapárharcban, amelyben az első mérkőzést elveszítette. Másképpen: a kétezres években még soha véghez nem vitt bravúrra lenne szükség ahhoz, hogy a csapat túljusson a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében a pozsonyi Slovanon.

A Ferencvároson csak egy óriási bravúr segíthet
Zachariassen a Slovannak lőtt gólját ünnepli
Fotó: MH/Hegedűs Róbert

A zöld-fehérek ugyan 1–0-ra vezettek Zachariassen találatával a múlt szerdai első találkozón, de aztán a vendégek fordítottak és 2–1-re nyertek. Emiatt a Fradinak győznie kell kint a téglamezőről elnevezett stadionban a továbbjutáshoz. Az idegenben szerzett gólok nem számítanak, a hosszabbításhoz elég lenne, például „csak” 1–0-ra nyerni.

A feladat nem könnyű. A szlovák csapatok mérlege az elmúlt időszakban jobb a magyarokénál az egymás elleni mérkőzéseken, konkrétan a Slovan a szezonbeli európai (tehát nem regionális, vagy nyári) kupasorozatokban még soha nem kapott ki magyar csapattól.

A mérkőzés tétje, túl az alapcélon, a BL-ben való versenyben maradáson is nagy: amelyik gárda továbbjut, biztosan részt vehet valamelyik sorozat őszi csoportkörében. Ha még két párharcot megnyer, akkor a BL-ben, ha csak a következőt, akkor az Európa-ligában, ha augusztusban két ellenféllel szemben is kiesik, akkor a Konferencia-ligában játszhat majd.

E csata továbbjutója a következő fordulóban az azeri bajnok Qarabag, valamint a svájci aranyérmes FC Zürich ütközetének győztesével csap majd össze. (Az első mérkőzésen, Azerbajdzsánban, a hazaiak 3–2-re győztek. A vesztes átkerül az Európa-ligába, ahol a selejtező harmadik körében, a bajnokok ágán az izraeli Maccabi Haifa, vagy a görög Olympiakosz vár rá, utóbbi továbbjutása valószínűbb, idegenben 1–1-et ért el az első találkozón.

 A pozsonyi visszavágó, melyet az M4 Sport közvetít, 20.30-kor kezdődik.

Kapcsolódó írásaink