Sport

Az ultimate frizbi bekerült az Európai Egyetemi Játékok programjába

Az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) tájékoztatása alapján immár hivatalos, hogy az ultimate frizbi csapatsport 2024-ben Debrecenben debütálhat az Európai Egyetemi Játékokon.

Az ultimate frizbi bekerült az Európai Egyetemi Játékok programjába
A sporteseményen két hét alatt 21 sportágban, 40 ország közel 450 egyetemének mintegy 6000 hallgatója mérheti össze erejét
Fotó: AFP

Mint ismert a 2024-évi Európai Egyetemi Játékokat (EEJ) Magyarország rendezi, Debrecen és Miskolc helyszínnel a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) szervezésében. Az ország legnépesebb sporteseményén két hét alatt, 21 sportágban, 40 ország közel 450 egyetemének mintegy 6000 hallgatója mérheti össze erejét – írta a Magyar Repülő Korong Világszövetség.

Az eseményen az ultimate frizbi sportágban hat csapat vehet majd részt (ebből egy magyar). Az Európai Egyetemi Játékokon frizbiben is, ugyanúgy, mint a többi csapatsportban, előzetes kvalifikáció szükséges.

Ehhez kapcsolódóan a Magyar Repülő Korong Szövetséget (MRKSZ) érte az a megtiszteltetés, hogy 2023-ban a Repülő Korong Világszövetséggel (WFDF) közösen rendezheti meg a sportág első Egyetemi Világbajnokságát, amely egyben kvalifikációs versenye is lesz a 2024-es Európai Egyetemi Játékoknak.

Kapcsolódó írásaink