Sport

Botka Endre szerint a Fradi a jobb csapat

Ma este BL-selejtező a Groupama Arénában

Két ellenféllel kell megküzdenie ma este a Ferencvárosnak a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőinek második fordulójában, a párharc első mérkőzésén. A pozsonyi Slovannal és a hőséggel.

Botka Endre szerint a Fradi a jobb csapat
Botka Endre, a Ferencváros hátvédje a keddi sajtótájékoztatón
Fotó: fradi.hu

A szlovák bajnok egy hazai bajnoki mérkőzésen már túl van az idényben, kikapott az újonc FCZ Podbrézovától, de azért ebből ne vonjunk le mélyre ható következtetéseket, valójában a tartalékcsapat kezdett a meccsen.

Mindazonáltal az vitathatatlan, hogy a kék-fehérek nincsenek nagy formában, a mostani idényben még egyetlen tétmérkőzésükön sem tudtak nyerni a rendes játékidőben, sőt a grúz Dinamo Batumi elleni két meccset, illetve a bajnokit tekintve a rendes játékidőben, 270 játékperc alatt egyetlen gólt sem szereztek. Egyet büntetőből igen, azt a korábbi magyar válogatott és korábbi ferencvárosi játékos, Holman Dávid lőtte, büntetőből a Podbrézová ellen, 0–2-nél a 84. percben.

Sztanyiszlav Csercseszov érzékeltette, hogy nehéz párharcra számít: „A csapatok értékeivel nem foglalkoznék, mert mindkét klub sorozatban négyszer volt bajnok. Az ellenfélnek is megvannak az erősségei, de nekünk ez nem szabad, hogy nyomást jelentsen, mert egy dolgunk van, továbbjutni.”

Csercseszov nehéz meccsekre számít
Csercseszov nehéz meccsekre számít
Fotó: fradi.hu

Botka Endre úgy vélte, nem biztos, hogy a Slovannal a jobb csapat jutott tovább a Dinamo Batumi elleni párharcból, egyúttal kijelentette, szerinte a Ferencváros az erősebb. „Ennek a párharcnak más lesz a forgatókönyve, mert itthon kezdünk, így támadóbban kell fellépnünk” – jelentette ki.

Az idősebb Vladimir Weiss, a Slovan vezetőedzője – azonos nevű fia a pozsonyiak csapatkapitánya – szerint a Ferencváros nagy nyomást fog helyezni csapatára a telt ház előtt. „A magyar bajnoknak nagyon erős támadói és középpályásai vannak, de ha hátul stabilak leszünk, akkor eredményesek lehetünk” – mondta.

Weiss szerint saját együttese legnagyobb problémája az eddigi három mérkőzés alapján a fizikális felkészültség, aminek az az oka, hogy tíz válogatott futballistája van, akik az elhúzódó kötelezettségeik miatt rövid ideje edzenek együtt a társaikkal. Azt hozzátette, hogy azért érzi a fejlődést ebben.

Weiss szerint a jó védekezés lehet a párharc kulcsa
Weiss szerint a jó védekezés lehet a párharc kulcsa
Fotó: fradi.hu

Felidézte a harminc évvel ezelőtti történéseket is: „Azért jöttünk ide, hogy egy kiváló, nagy múlttal rendelkező ellenfél ellen futballozzunk. Nem fogunk senkit sem provokálni. Tudjuk, mi történt 30 évvel ezelőtt, ott voltam azon a meccsen, de futballozni fogunk. Aztán jusson tovább a jobb.”

A hátvéd Jurij Medvegyev arról beszélt, hogy örül a telt háznak, mert egy játékos az ilyen mérkőzésekért futballozik, ráadásul szeretnék kiszolgálni azt az 500 Slovan-drukkert, aki jelen lesz a találkozón.

A mérkőzés este nyolc órakor kezdődik a Groupama Arénában, várhatóan nagy hőségben – és forró hangulatban.

Kapcsolódó írásaink