Sport

Kölcsönadta Háfra Noémit a Győri ETO

Meglepetésre egy év után távozik a Győri ETO kézilabdacsapatától a válogatott erőssége, Háfra Noémi.

Kölcsönadta Háfra Noémit a Győri ETO
Háfra Noémi a több játéklehetőség reményében váltott csapatot, így majd a válogatottnak is jobban hasznára lehet
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A 23 éves Hárfa, a magyar női kézilabda egyik legnagyobb tehetsége, ígérete egy éve igazolt a Ferencváros csapatából – ahol kulcsjátékos volt – a Győri ETO-hoz.

Új csapatában a sok idegenlégiós játékos mellett a magyar válogatott Háfra a Bajnokok Ligájában alig kapott játéklehetőséget. Mindezek után a BL-ezüstérmes csapat vezetői úgy határoztak, hogy Háfrát kölcsönadják a dán Odense csapatának.

„Noémi elmúlt szezonjai nem úgy sikerültek, ahogy azt ő, vagy bárki más elképzelte volna. Abban minden érintett fél egyetértett, hogy a játékosnak a legnagyobb segítség az, ha minél több időt tud pályán tölteni. Noémi fejlődését szem előtt tartva szeretnénk, ha újra régi formájában tudna játszani, ezért is járultunk hozzá ahhoz, hogy ideiglenesen csapatot váltson” – indokolta a váltást, Görbicz Anita az ETO elnöke.

A 23 éves kézilabdázó a Győr honlapnak optimistán nyilatkozott a rá váró dániai évről: „Több megkeresés, érdeklődés is érkezett, ami egy ilyen szezon után különösen örömteli volt. Döntésem több okból is a dán Odense Handbold csapatának kedvezett.

Egyrészt nagyon közel áll hozzám a skandináv mentalitás, és szeretnék még többet megtudni arról a mindennapi felszabadult és pozitív életszemléletről és kézilabdáról, amit a játékosok képviselnek ebben a régióban, valamint biztos vagyok benne, hogy taktikailag és fizikailag is sokat fogok fejlődni a dán kézilabda kultúrában” - nyilatkozta Háfra Noémi.

Kapcsolódó írásaink

Sorsoltak a kézi BL-ben

ĀA címvédő Barcelonával, és az ezüstérmes Kielcével is azonos csoportba került a magyar bajnok Szeged a férfi kézilabda Bajnokok Ligája pénteki bécsi sorsolásán