Sport

A koronavírus közbeszólt

Ma kezdődik a budapesti cselgáncs Grand Slam-verseny, amely az első európai olimpiai kvalifikációs viadal a 2024-es párizsi játékokra.

A koronavírus közbeszólt
A koronavírus közbeszólt
Fotó: AFP/Nikolay Doychinov

A háromnapos versenyen 63 ország 412 dzsúdósa küzd az érmekért, köztük hat olimpiai és tizenöt világbajnok. Nem léphet tatamira az olimpiai bronzérmes Tóth Krisztián, akinek pozitív lett a koronavírustesztje. A válogatott „elveszítette” vezetőjét is: Murakami Kijosi technikai igazgató eredménye is pozitív lett. A viadaltól visszalépett a teljes francia női válogatott, mert az elutazás előtt elvégzett tesztek több versenyzőnél és stábtagnál kimutatták a vírus jelenlétét.

A mieinknél érmes reménnyel indul az olimpiai ötödik Pupp Réka, a háromszoros Eb-bronzérmes Ungvári Attila, az Európa-bajnok Karakas Hedvig és a hatszoros korosztályos Európa-bajnok Sipőcz Richárd. A nézők számára ingyenes a belépés, de a jegyekhez csak előzetes regisztráció útján lehet hozzájutni a Magyar Judoszövetség felületén. A selejtezők mindhárom napon 10 órakor kezdődnek, míg az éremküzdelmek 17 órától lesznek.

Kapcsolódó írásaink

Megismételtük Lisszabont

ĀKét éve Prágában Karakas Hedvig Európa-bajnoki aranyat nyert, aztán tavaly Lisszabonban két magyar bronzérem született (Pupp Réka és Tóth Krisztián), ilyen emlékekkel indultunk neki a szófiai cselgáncs-kontinensviadalnak