Sport

Clarke a nap nyertese, Roglic a vesztese

Tour de France

A Tour de France országúti kerékpáros körverseny Lille és Wallers Arenberg közötti 157 kilométeres, ötödik szakaszának a nehézségét a táv második felében tizenegy kockaköves szektor jelentette.

A táv harmadánál a sárga trikós Wout van Aert bukott egy kanyar utáni kigyorsításnál, de nem szakadt le nagyon az élmezőnytől. Az esélyesek csoportjában a hajrához közeledve a legutóbbi két kiírást megnyerő szlovén Tadej Pogacar növelte az iramot, és el is húzott riválisaitól. A szakaszsikerért a négyfősre zsugorodott élcsoport harcolt, a diadalt az első Tour de France-etapját nyerő Simon Clarke aratta.

A télen még csapat nélküli 35 esztendős ausztrál kerékpáros a végsőkig kivárva, a legjobb pillanatban indította meg hajráját, majd a fáradtságtól kimerülten, zokogva rogyott a földre. Összetettben Pogacar mindössze 13 másodperces előnyt harcolt ki főbb riválisaival szemben, pedig volt olyan, amikor egy perccel tekert előttük. A nap vesztese a honfitársától több mint két perccel elmaradó Primo Roglic lett, aki az útra besodródó szalmabála miatt esett el. Bukása ellenére Van Aert megtartotta a sárga trikót.

Kapcsolódó írásaink

Erődemonstráció sárgában

ĀA pihenőnap után Dunkerque-ből, a dűnék templomából – immár francia terepen – folytatódott a Tour de France országúti kerékpáros körverseny a negyedik szakasszal.

Roglic szerint Pogacar legyőzhető

ĀPrimoz Roglic, a Tour de France 2020-as második helyezettje hisz abban, hogy szlovén honfitársa, az elmúlt két kiírásban diadalmaskodó Tadej Pogacar legyőzhető a ma kezdődő francia kerékpáros körversenyen