Sport

Hidegzuhany

Korner

Miközben a wimbledoni All England Lawn Tennis Clubban az angol nyílt teniszbajnokság végén 40.35 millió font pénzdíjat osztanak ki, a tornát szervezőknek további egymilliót is elő kell teremteniük, amiért nem engedték – független versenyzőként sem – indulni a fehérorosz és orosz teniszezőket.

A büntetésről szóló döntést a már zajló Grand Slam-torna alatt hozta meg a női profi tenisztornákat szervező WTA (és az sem kizárt, hogy a férfiak világszervezete, az ATP is előáll valami hasonlóval), és bár a BBC értesülése szerint a közösen megbüntetett szövetség és a teniszklub mélyen csalódott és fellebbez, a pénzt ki kell fizetniük a WTA-nak.

Azt már korábban jelezte az ATP és a WTA is, hogy az Ukrajna elleni orosz háború kapcsán kitiltott sportolók miatt (a világelső orosz Danyiil Medvegyev és a nőknél negyedik fehérorosz Arina Szabalenka is érintett) nem lehet ranglistapontokat szerezni a tornán. Az igazi fordulat persze az lenne, ha a profitenisztornákat szervező érdekképviseleti szervezetek úgy döntenének, hogy a begyűjtött bírságból valamiképp kárpótolják a wimbledoni füves pályán játszani – és egyben pénzt keresni – nem engedett játékosokat.
 

Kapcsolódó írásaink

Depresszió

ĀKorner. Jelentős szakirodalma van ma már az élsportolói mentális zavaroknak.

Parádriposzt

ĀKorner. Karakán kijelentést tett a minap a sikertelenül blokkolt orosz médiában a csapatban kétszeres olimpiai bajnok orosz vívónő, Szofia Velikaja