Sport

Erődemonstráció sárgában

A pihenőnap után Dunkerque-ből, a dűnék templomából – immár francia terepen – folytatódott a Tour de France országúti kerékpáros körverseny a negyedik szakasszal.

Erődemonstráció sárgában
Fotó: AFP/David Stockman

A második világháborúban a Dinamó hadművelet néven ismertté vált csata helyszínéről Calais-ig vezető etapot úgy jelölték ki, hogy hat négyes erősségű hegy is útba essen, és az amúgy 40 kilométeres távból 171,5 kilométer legyen.

Az összetettben élen álló belga Wout van Aert (Jumbo–Visma) sárga mezben 10 kilométerrel a cél előtt az utolsó hegyen talált egy pluszsebességet, meglepte a mezőnyt, sikerült 20 másodperces előnyt összehoznia, és 62 km/órás tempóban – mintha időfutam lenne – 8 másodpercet meg is tartania! Három második hely után szakaszgyőzelem, jó kezdés a belgának, akinek ez a hetedik Tour-etap-győzelme. Az összetettben a sorrend nem változott, a második a belga Yves Lampaert, a harmadik a szlovén Tadej Pogacar.
 

Kapcsolódó írásaink

Roglic szerint Pogacar legyőzhető

ĀPrimoz Roglic, a Tour de France 2020-as második helyezettje hisz abban, hogy szlovén honfitársa, az elmúlt két kiírásban diadalmaskodó Tadej Pogacar legyőzhető a ma kezdődő francia kerékpáros körversenyen