Sport

Milliárdosok a világ legjobb futballistái

A Liverpoollal a múlt hét végén szerződést hosszabbító Mohamed Szalah a legjobban fizetett futballistává lépett elő a Premier League-ben, ám a heti béreket tekintve így is csak a negyedik a sportág kereseti rangsorában, amelyet Kylian Mbappé vezet – adta hírül a Daily Mail.

Milliárdosok a világ legjobb futballistái
Mbappé a több pénzt választotta a Real Madrid helyett
Fotó: AFP/Franck Fife

Az angol bajnokságban legutóbb második együttes egyiptomi ásza 2025-ig írt alá, ennek fejében pedig hetente 400 ezer angol fontot vághat zsebre, ezzel maga mögé utasította az eddigi két szigetországi éllovast, az egyformán heti 385 ezer fontot kereső Cristiano Ronaldót, a Manchester United és Kevin De Bruynét, a bajnoki címvédő Manchester City sztárját. Utóbbi klub friss igazolása, a Borussia Dortmundtól érkezett norvég Erling Haaland heti 375 ezer fontot kap majd, ezzel beérte a városi rivális United spanyol kapusát, David de Geát a kereseti rangsorban.

A képzeletbeli dobogó helyeit „kibérelte” magának a Paris Saint-Germain három játékosa. A francia bajnokcsapatnál 2025-ig szerződést hosszabbító Kylian Mbappé immár heti egymillió fontért (mintegy 470 millió forint) futballozik a PSG-nél, megelőzve az eddig legjobban fizetett Lionel Messit és a harmadik helyre szorult Neymart. A párizsiakhoz tavaly nyáron csatlakozott argentin heti bére 960 ezer, a brazilé pedig 606 ezer font – a londoni lap információi szerint.

A legjobban fizetett labdarúgók

Kapcsolódó írásaink

Morata távozik, visszamegy Madridba

ĀA Juventusnak a jelek szerint nincs szüksége Álvaro Moratára. Nem hosszabbította meg a spanyol középcsatár kölcsönszerződését, így a 29 éves futballista visszatér az Atlético Madridhoz