Sport

Maratoni csata után negyeddöntős a chilei Garín

Wimbledoni tenisztorna

A címvédő és sorozatban háromszoros győztes Novak Djokovics 6:2, 4:6, 6:1, 6:2-re győzött a holland Tim van Rijthoven ellen, így bejutott a legjobb nyolc közé a wimbledoni teniszbajnokságon.

Ez nyolc év után sikerült az ausztrál Nick Kyrgiosznak is – akit eddig trágár beszédért már 14 ezer dollárra büntettek –, aki fordulatos, nagy csatában 4:6, 6:4, 7:6, 3:6, 6:2-re nyert az amerikai Brandon Nakashima ellen. Szintén ötszettes, több mint négyórás mérkőzésen – 2:6, 5:7, 7:6 (7–3), 6:4, 7:6 – jutott a nyolc közé a chilei Cristian Garín a 19. helyen kiemelt ausztrál Alex de Minaur ellen.

A 184 centis, kazah Elena Rybakina eredetileg tornász vagy műkorcsolyázó akart lenni, a magassága miatt lett végül teniszező, de már nem bánja, hiszen először negyeddöntős Wimbledonban, miután 7:5, 6:3-ra legyőzte a horvát Petra Marticsot. Hiába volt a döntő szettben öt meccslabdája is a Jamie Murray, Venus Williams párosnak, vereséget szenvedett a brit Jonny O’Mara, Alicia Barnett kettőstől. A juniorok versenyében a hetedik helyen kiemelt Udvardy Luca a második fordulóban 6:2, 3:6, 6:3-ra legyőzte az amerikai Alexis Blokhinát.

Kapcsolódó írásaink

Szettet sem veszített a tunéziai Dzsabör

ĀNovak Djokovics egy nagyon sima (6:0) és két szorosabb (6:3, 6:4) játszmában jutott túl honfitársán, Mimir Kecmanovicson a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyesében

Udvardy Panna jól helytállt

ĀAz első szettet megnyerte, a másodikat rövidítésben elveszítette még szerdán, majd tegnap a döntő játszmában 7:5-re kapott ki a pályafutása során először a wimbledoni főtáblán szereplő Udvardy Panna