Sport

Az Arsenal új csatára nem tud veszíteni, ha gólt lő

Nem kezdte el a felkészülést a szezonra Cristiano Ronaldo Manchesterben

Akik azért látogattak ki a hét első napján a Trafford Training Centre-be, a Manchester United edzőközpontjába, hogy lássák még a klub szerelésében Cristiano Ronaldót, csalódottan távozhattak. A portugál nem kezdte meg a többiekkel az idényre való felkészülést. Hivatalosan „családi okok” miatt, de az angol sajtóban tartja magát az a vélemény, távolléte összefügg távozási szándékával.

Az Arsenal új csatára nem tud veszíteni, ha gólt lő
Hosszú távú szerződést kötött negyvenötmillió fontért Jesus az Arsenallal
Fotó: Arsenal.com

Egyre több csapat neve kerül elő, mint lehetséges célállomás, leggyakrabban a Chelsea, az AS Roma, és hétfőn felbukkant már az „újgazdag” Newcastle United is. Minden bizonnyal Paul Pogba is távozik a Vörös Ördögöktől, hiszen napokon belül aláírhat a Juventushoz, viszont szinte biztosan érkezik a Feyenoordtól a holland Tyrell Malacia, valamint a Brentfordtól Cristian Eriksen. A dán története óriási, alig több mint egy évvel azt követően, hogy a pályán a klinikai halál állapotába került, a Premier League egyik élcsapata szerződtetné. Még az orvosi vizsgálat hátra van, de őszintén szólva annyit vizsgálták őt az elmúlt 365 napban, hogy nehezen elképzelhető, hogy bármiféle rendellenességet találjanak az orvosok.

A Manchester United az Arsenallal küzd a Bayern München csatáráért, Serge Gnabryért, aki 2011 és 2015 között már volt a londoni csapat játékosa.

Még mindig maradva a Manchester Unitednál, a csapat pénteken indul túrára a Távol-Keletre és Ausztráliába. Az újak közül Malacia alighanem utazik, talán Eriksen is. Frenkie de Jong biztosan nem, pedig – minden korábbi ellenkező híreszteléssel ellentétben – lehet, hogy a Barcelonából a Unitedba igazol. Legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy ügynökei házat keresnek a városban.

Már korábban is tudni lehetett, hogy Kalvin Phillips a Leedsből a Manchester Citybe igazol, tegnap hivatalosan is bejelentették a klubváltást. Ugyancsak véglegessé vált, hogy Gabriel Jesus a Cityből az Arsenalhoz megy, mégpedig ugyanannyiért, 45 millió fontért, amennyit Phillipsért fizetett a City. A brazil középcsatárnak akad egy különleges rekordja: 47 Premier League-meccsen szerzett eddig gólt, és ezekből csapata egyet sem veszített el. (Az örökranglistán csak James Milner előzi meg, aki 54 ilyen találkozót számlál.)

A Barcelona is nagyon aktív a piacon, bejelentette a Milantól érkező Franck Kessie és a korábbi Chelsea-védő, Andreas Christensen szerződtetését, és állítólag közel jár a korábbi Real Madrid-játékos, az ugyancsak a Chelsea-től érkező Marcos Alonso megszerzéséhez is. Kiszemelt még egy harmadik védő is a londoni Kékektől, Cesar Azpilicueta – és természetesen Robert Lewandowski a Bayernből, akinek az ügyében szemernyi előrelépés sincsen.

Kapcsolódó írásaink

Milliárdosok a világ legjobb futballistái

ĀA Liverpoollal a múlt hét végén szerződést hosszabbító Mohamed Szalah a legjobban fizetett futballistává lépett elő a Premier League-ben, ám a heti béreket tekintve így is csak a negyedik a sportág kereseti rangsorában