Sport

Szettet sem veszített a tunéziai Dzsabör

Novak Djokovics egy nagyon sima (6:0) és két szorosabb (6:3, 6:4) játszmában jutott túl honfitársán, Mimir Kecmanovicson a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyesében.

Szettet sem veszített a tunéziai Dzsabör
Szettet sem veszített a tunéziai Dzsabör
Fotó: AFP/Glyn Kirk

Ezzel bejutott a legjobb tizenhat közé, következő ellenfele a holland Tim van Rijthoven lesz. A női egyesben az Udvardy Pannát búcsúztató belga Elise Mertens két szoros szettben (6:4, 7:5), de játszmaveszteség nélkül ejtette ki a korábbi világelső német Angelique Kerbert. Következő ellenfele a nyolcad-döntőben a harmadik helyen kiemelt tunéziai Onsz Dzsabör lesz (képünkön), aki eddig még szettet sem vesztett a tornán.

Elképesztő csatában búcsúzott az idei wimbledoni bajnokság utolsó magyar szereplője, Gálfi Dalma. A női párosban, az ukrán Dajana Jasztremszka oldalán 6:2-re elbukták az első játszmát az esélyesebb, Belinda Bencic, Storm Sanders kettős ellen. Ám a másodikat megnyerték 7:6 (9–7)-re, aztán a harmadikban is nagyon szoros csatát vívtak – ám végül 7–6 (18–16)-ra kikaptak. A magyar–ukrán kettős három mérkőzés-labdát nem tudott győzelemre váltani.