Sport

Vége a játszadozásnak a Margitszigeten

Három könnyebb mérkőzés után a magyar férfi vízilabda-válogatott számára egy klasszikus rangadóval folytatódik a világbajnokság a Hajós Alfréd uszodában.

Csapatunk a címvédő olasz csapattal játszik ma este (21 óra, M4 Sport) az elődöntőbe jutásért. „Magyarország ellen fantasztikus meccs következik, világklasszis játékosok szerepelnek a soraikban. A vízilabda történetének két leghíresebb csapata csap össze, szóval ez biztosan jó meccs lesz” – nyilatkozta Sandro Campagna, az olasz válogatott szövetségi kapitánya, aki játékosként is sok nagy csatát vívott csapatunkkal.

Emlékezetes volt az 1994-es római világbajnokságon játszott mérkőzés, amelynek végén a játékosok sportágat váltottak, és láthattuk, hogy vizes ökölvívásban sem utolsók. A tét a magyar válogatott számára nagyobb, hiszen a hazai pályán minimális elvárás az éremszerzés. És van miért visszavágni, mert a 2019-es világbajnokságon kétgólos vereséget szenvedett el csapatunk az olaszoktól az elődöntőben.

A női torna negyeddöntőjében kiderült, hogy a magyarokat egy góllal legyőző, így csoportelső olaszok könnyebb ellenfelet kaptak: tíz góllal nyertek (17–7) a franciák ellen. Az elődöntőben viszont a címvédő Egyesült Államok csapatával kell megküzdeniük. A magyar–ausztrál negyeddöntő lapzártánk után fejeződött be. Ma az olimpiai számmal, a 10 kilométeres távval folytatódik a nyíltvízi úszók versenye. A szervezőbizottság a várható nagy hőség miatt úgy határozott, hogy csütörtökön korábban, hét órakor kezdődik a 25 kilométeres verseny a budakalászi Lupa-tavon.

Kapcsolódó írásaink