Sport

Úgy tűnik, Mbappé fúrja ki Neymart a PSG-ből

Az Arsenal szinte biztosan megszerzi Gabriel Jesust. A brazil középcsatár 2017 elején érkezett a Palmeirastól a Manchester Cityhez, azóta 159 bajnoki mérkőzésen 58 gólt szerzett. Ám egyetlen idényé­ben sem lehetett huszonkettőnél többször a kezdőcsapatban, hol a „Kun” Agüero jelentette konkurencia miatt, hol meg azért, mert Guardiola igazi center nélkül játszatta a csapatát. A nyáron a City megvette Erling Haalandot, aki ha egészséges, nyilván minden – vagy szinte minden – mérkőzésen játszani fog, a brazil játékos ezért is erőltette maga is a klubváltást. Az ára állítólag 45 millió font körüli összeg.

Úgy tűnik, Mbappé fúrja ki Neymart a PSG-ből
Tavasszal még nem voltak rosszban, Neymar viccelt is Mbappéval
Fotó: AFP/Anne-Christine Poujoulat

Az angol bajnoki cím védője eddig kiválóan erősített, Erling Haaland mellett megszerezte az argentin Julian Álvarezt és az angol válogatott Kalvin Phillipset is, így immár a klubnál inkább a vételek helyett az eladásra fókuszálnak, hogy valamelyest egyensúlyba kerüljenek a bevételek és a kiadások. (A City esetében a hangsúly a valamelyesten van.)

Könnyen elképzelhető, hogy miután Fernandinho hazatért Brazíliába – már be is mutatták régi-új hazai klubjánál, az Atlético Paranaensénél, amelyet 17 évvel ezelőtt, húszévesen hagyott el az ukrán Sahtar Donyeckhez szerződve –, három további játékos is távozik, sőt még az is lehet, hogy egyaránt a Chelsea-hez.

A londoni Kékek a legközelebb Raheem Sterling leigazolásához vannak, az egyébként keveseknek szimpatikus csatár a klubváltás esetén nagyon szűk társaságba kerülhet: alig van olyan, aki a 21. században három úgynevezett Big Six klubban is szerepelt. Nathan Aké és Olekszandr Zincsenko még a Chelsea, illetve Thomas Tuchel kiszemeltje, Aké esetében érdekes, hogy ő korábban volt már a Chelsea játékosa, csak akkor lemondtak róla. Az ukrán hátvéd iránt az Everton is érdeklődik.

Brazillal kezdtük, fejezzük is be brazillal. Egyre valószínűbb, hogy Neymar távozik a PSG-től. Az ügy érdekessége, hogy korábban Nasszer el-Khelaifinek, a főtulajdonosnak esze ágában sem volt elengedni, még akkor sem, amikor a Barcelona vissza akarta venni. Ám a helyzet a jelek szerint változott, immár a klub elengedné a világ harmadik legmagasabb fizetésével rendelkező futballistáját.

A változás oka alighanem Kylian Mbappé, aki az RMC nevű állomás szerint „új struktúrát” szeretne az öltözőn belül, az elnök pedig megígérte neki, hogy ezt megteremti. A Manchester Unitedot emlegették legvalószínűbb kérőként, de a Vörös Ördögöknek az átigazolásokra szánt pénzét legalább kétharmad részben elvinné Frenkie de Jong megszerzése. Persze új helyzetet teremtene, ha Cristiano Ronaldo fizetése felszabadulna, és esetleg az eladásából még jönne is némi bevétel…

Kapcsolódó írásaink

Bale elhagyja Európát

ĀLezárult a nyári átigazolási időszak egyik legtöbbet tárgyalt története: megvan Gareth Bale új klubja