Sport

Madridi csere: Mbappé helyett Bellingham

Kedden egyebek mellett a magyar válogatott feledhetetlen wolverhamptoni mérkőzésével lezárult Nemzetek Ligája júniusi mérkőzéseinek sora, azon a napon kialakult a világbajnokság harminckettes mezőnye – néhány héten keresztül most az átigazolási híreké lesz a főszerep a nemzetközi futballéletben. Vagy éppen a meghiúsult tranzakcióké.

Madridi csere: Mbappé helyett Bellingham
Karim Benzema és Kylian Mbappé, a két francia maradt két csapatban
Fotó: AFP/Jose Breton

Ilyen Kylian Mbappé ügye is, aki a francia bajnokság utolsó fordulója előtt bejelentette, hogy marad a Paris Saint-Germainben. Mindez úgy is fordítható: korábbi ígéretei ellenére nem megy a Real Madridhoz. Nemrégiben Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke interjút adott az El Chiringuito nevű tévének, amelyben beszélt a klubjával kapcsolatos aktuális dolgokról és persze a Mbappé-ügyről is. A presidente békülékeny, barátságos hangot ütött meg, nyoma sem volt az olyasfajta indulatnak, mint ami a hónap elején jellemezte őt.

Akkor még olyat is talált mondani, hogy Mbappé a Real Madrid számára nem létezik. Most inkább a megértő nagypapa szerepébe bújt, azt emlegette, hogy nagyon nehéz egy fiatal játékos helyzete, ha az államelnök, Emmanuel Macron felhívja őt, és győzködi a maradásra, aztán a futballista elutazik Katarba, és olyan ajánlatot tesznek elé, hogy leesik az álla. Bár azt is hozzátette, tavaly Mbappé még mindenáron a Madridhoz akart szerződni, és jelezte, ez élete klubja, álma, vágya.

Ám a helyzet a presszió hatására megváltozott: „Ő már nem az a Mbappé, akit el akartam hozni, hanem egy másik, aki megváltoztatta az álmát. Mást kínálnak neki, nyomást gyakorolnak rá, és máris egy másik futballista. A Real Madridnál nincs senki a klub felett. Ő egy nagyszerű játékos, többet tud nyerni, mint mások, de ez egy csapatsport, és vannak értékeink és elveink, amelyeket nem fogunk megváltoztatni” – mondta.

Érdekes véleményt fogalmazott meg az ügyről Hugo Sánchez, a nyolcvanas évek gólkirálya, a Real Madrid valaha volt legjobb mexikói játékosa, aki szerint Mbappé nem mondott nemet a klubnak, hanem csak elodázta az igenjét. (A jelek szerint legalább három évvel…)

Tényleg minden rosszban van valami jó is: a Madridnak így van mozgástere az átigazolási piacon. Aurélien Tchouaménit, állítólag 80 millió euróért, már megvette, és a Marca szerint ugyanennyit ajánlott a Borussia Dortmundnak a mindössze tizennyolc éves, de már hatvanegy Bundesliga-mérkőzést számláló, az angol válogatottal Eb-ezüstérmes Jude Bellinghamért. Ugyanakkor abban az ügyben sem mehet biztosra, mert a Liverpool állítólag kilencvenmilliót ígért a német klubnak.

Kapcsolódó írásaink

Tisztes helytállás

ĀBarella és Pellegrini góljaival vezettek az olaszok, öngóllal szépített a magyar válogatott a Nemzetek Ligája második fordulójában - 2-1